Sajtómeghívók

 


SAJTÓMEGHÍVÓ

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület idén is megrendezi a 2020. évi Tűzoltó Sí és Téli Terepfutó Versenyt. A téli sportokat kedvelő tűzoltók próbára tehetik magukat a terepfutó rendezvényünkön is. A síelő és snowboardozó tűzoltók már a reggeli óráktól bemelegíthetnek a pályán, majd versenyen adhatnak számot tudásukról.

A rendezvény időpontja:              2020. február 20. (csütörtök)

A rendezvény helyszíne:               Mátraszentistván Sípark

A rendezvény programja:

09:30-16:30            Szabad síelés, bemelegítés, versenyszámok

10:30-11:30           Téli Terepfutó Verseny

13:15-13:40           Téli Terepfutó Verseny eredményhirdetése

Sí- és snowboard Verseny megnyitója

14:00-                     Sí- és snowboard Verseny

A sí- és snowboard verseny eredményhirdetésére az utolsó versenyző beérkezését követő 10 perc múlva kerül sor, várhatóan 16:00 óra körül.

A síverseny kezdetének időpontja az időjárás függvényében korábbi időpontra változhat.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy a látottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2020. február 18.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő


SAJTÓMEGHÍVÓ

Advent és karácsony veszélyei

Egy látványos bemutatóval hívja fel a figyelmet az adventi időszak és a karácsony veszélyeire a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. A sajtónyilvános eseményen a szakemberek egy kis lakásként berendezett építményben mutatják be egy lakástűz kialakulását, amelyet a tűzoltók eloltanak. Az idén Szilvásváradon tartjuk második adventi tűzoltási bemutatónkat.

Időpont:         2019. december 13. (péntek) 10:00

Helyszín:       Szilvásvárad, Egri út 8.

                      Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola

Egy átlagosan berendezett „bemutató lakásban” tipikus karácsonyi tüzet imitálnak majd a tűzoltók, illetve azt is szemléltetni fogják, hogy milyen veszélyekkel járhat egy tűzhelyen felejtett felhevült olajjal teli edény.

A fenti látványos eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. december 11.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő


SAJTÓMEGHÍVÓ

Tűzoltó Mikulás

Idén is a hivatásos tűzoltókkal érkezik a Tűzoltó Mikulás az egri, a gyöngyösi és a hatvani kórházakba. Ez már a negyedik alkalom, mikor a nagyszakállú úgy dönt, hogy a rénszarvas szánja helyett egy nagy piros tűzoltóautóval látogatja meg a beteg gyerekeket, és egy-egy kis ajándékkal kedveskedik nekik. 

Az egri rendezvény időpontja:                   2019. december 4. (szerda) 11:00 óra

Az egri rendezvény helyszíne:                    Markhot Ferenc Kórház

                                                                        3300 Eger, Markhot út 1-3

A gyöngyösi rendezvény időpontja:          2019. december 6. (péntek) 11:00 óra

A gyöngyösi rendezvény helyszíne:           Bugát Pál Kórház

                                                                         3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22.

A hatvani rendezvény időpontja:               2019. december 6. (péntek) 14:00 óra

A hatvani rendezvény helyszíne:                 Albert Schweitzer Kórház

                                                                          3000 Hatvan, Balassi Bálint út 16.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait szeretettel várjuk, köszönjük, ha tájékoztatják a lakosságot a gyermekeknek örömet hozó eseményről.

Eger, 2019. december 2.

Tisztelettel:

Szegedi Erzsébet s.k. - sajtóreferens -Markhot Ferenc Kórház

T. Bokros Mária s.k. - sajtóreferens - Bugát Pál Kórház

Zelnik Krisztina s.k. - sajtóreferens - Albert Schweitzer Kórház 

Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k. - megyei katasztrófavédelmi szóvivő - Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


SAJTÓMEGHÍVÓ

Katasztrófa-elhárítási együttműködési gyakorlat

A tűzesetek veszélyéből adódó katasztrófa-elhárítási és lakosságvédelmi feladatok végrehajtásának gyakorlása céljából gyakorlatot szervez az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség az egri Harlekin Bábszínházban.

A gyakorlat keretében a tűz veszélye, vagy tényleges bekövetkezése miatt a kialakult veszélyhelyzet hatékony kezelése érdekében felmérjük a káresemény felszámolásába bevont szervezetek állományának, a rendezvény biztonságáért felelős intézmény személyzetének, továbbá a gyakorlaton résztvevő tanulóknak a felkészültségét. 

A feltételezés szerint a bábszínházban előadás közben a nézőtér felé sűrű füst kezd beszivárogni, majd megszólal a tűzjelző is. Szükségessé válik az előadás leállítása, a bábszínház kiürítése és a kimenekített emberek ideiglenes elhelyezése. A gyakorlaton közel száz fő vesz részt.

A gyakorlat időpontja:   2019. december 2. (hétfő) 11:00 óra

A gyakorlat helyszíne:    3300 Eger, Bartók Béla tér 6.

A fenti látványos eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy a gyakorlatról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek

Eger, 2019. november 29.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő 


SAJTÓMEGHÍVÓ

Új felszereléseket vehetnek át az önkéntesek

A központi költségvetésben 2019-ben hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Heves megyében összesen huszonhárom önkéntes tűzoltó egyesület több mint húszmillió forint értékben és négy mentőszervezet több mint kétmillió forint értékben veheti át a pályázaton elnyert kézi rádiókat, védőfelszereléseket, motoros láncfűrészeket és a munkavégzésükhöz szükséges eszközöket, vagy fordíthatja működési költségeikre és tűzoltó szertár felújítására.

A felszereléseket és eszközöket Czinege Lászlóné tűzoltó ezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettes adja át ünnepélyes keretek között.

A rendezvény időpontja:     2019. november 26. (kedd) 14:00

A rendezvény helyszíne:      Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség tanácsterme

3300 Eger, Vincellériskola út 5.
 

A fenti látványos eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. november 25.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő 


SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Társasházak tűzmegelőzési szabályai – „Társasházak napja”

 

Sajtótájékoztatót tart a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társasházakat, lakóközösségeket érintő tűzmegelőzési szabályokról. 

A sajtótájékoztató időpontja:        2019. november 5. (kedd) 10:00 óra

A sajtótájékoztató helyszíne:           Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség

                                                         3300 Eger, Vincellériskola út 5.

                                                          I. emeleti tanácsterem

A megye katasztrófavédelmi kirendeltségei 2019. november 5. és 7. között „Társasházak napja” címmel konzultációs napokat tartanak a társasházak, lakóközösségek képviselői számára. A rendezvénysorozat célja, hogy széleskörű tájékoztatást adjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóközösségek tűzbiztonságát.

A sajtótájékoztatón szó esik majd a gyakorta felmerülő kérdésekről is: a szellőző rendszerek tisztítása, tárgyak, éghető anyagok tárolása folyosókon, közlekedőkben, segédmotorok elhelyezése a közös helyiségekben, tűzoltó készülék szükségessége az épületben, utólagos hőszigetelés és a folyosók ráccsal történő lezárása.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy a látottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. október 31.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő


SAJTÓMEGHÍVÓ

Az ősz egyik veszélye a mustgáz

 

Heves megyében is zajlik már a szüret, egyes helyeken már a mustot érlelik a pincékben. A must erjedése során mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

A mustgázzal kapcsolatos balesetek megelőzése érdekében a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság gyakorlatot szervez Markazon, a Varsányi Pincében (Fő út 74.).

A gyakorlat keretében a borospincékben történő beavatkozások sajátosságairól tartunk tájékoztatást, a gyakorlat során a tűzoltók egy mentést is bemutatnak egy veszélyes gázzal telített helyiségből.

A gyakorlat célja, hogy a tűzoltók felkészüljenek az ilyen jellegű beavatkozásokra, ismereteiket felelevenítsék és ha hasonló helyzetben kérik segítségüket, gyorsan és szakszerűen tudjanak beavatkozni, hiszen akár néhány perc is életet menthet. Továbbá célja az is, hogy az emberek figyelmét felhívjuk a szüreti időszakban a pincékben jelenlévő szén-dioxid gáz veszélyeire.

A gyakorlat időpontja:   2019. szeptember 16. (hétfő) 14:00 óra

A gyakorlat helyszíne:    3262 Markaz, Fő út 74. Varsányi Pince

A fenti látványos eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy a gyakorlatról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek

Eger, 2019. szeptember 12.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő


SAJTÓMEGHÍVÓ

VI. Tűzoltó Tájfutó Verseny

 

Immáron hatodik alkalommal szervezi meg a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület a tűzoltók tájfutó versenyét. Az országos megmérettetésre több megyéből is jelentkeztek vállalkozó szellemű tűzoltók. 

A verseny időpontja:                       2019. szeptember 7. (szombat) 10:00

A versenyközpont helyszíne:          Egri Tűzoltó Múzeum

                                                             Eger, Tűzoltó tér 5.

 

A verseny során állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességeiket mérhetik majd össze a katasztrófavédelem állományába tartozók. A versenyzők az múzeum közelében elhelyezett rajtból indulnak, majd több korcsoportban, különböző távolságokat kell minél gyorsabban megtenniük.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,eg yben kérem, hogy a rendezvényről a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. szeptember 6.

Tisztelettel:
Hevesi Katalin tű. alezredes s.k.
hivatalvezető


SAJTÓMEGHÍVÓ

Megyei Tűzoltósport-verseny

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósport-versenyt rendez, melyen a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai mérik össze gyorsaságukat, ügyességüket, erőlétüket, technikai tudásukat három versenyszámban:

  • 100 m-es akadályfutás
  • 4x100m-es váltófutás
  • kismotorfecskendő-szerelés.

A verseny időpontja: 2019. augusztus 14. (szerda) 09:00-14:30 óra

A verseny helyszíne: 3397 Maklár, Sport út 1. - Adler Sándor Sporttelep 

A tűzoltósport verseny megrendezésének célja, hogy a tűzoltók tanúbizonyságot adjanak fizikai állóképességükről, felkészültségükről, továbbá, hogy ápolják és  elmélyítésék a  tűzoltók közötti munka és baráti kapcsolatokat. A verseny első helyezett csapata fogja képviselni Heve-megyét a jövő évi Országos Tűzoltósport-versenyen.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. augusztus 10.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő 


SAJTÓMEGHÍVÓ

FELKÉSZÍTŐ GYAKORLAT

Felkészítő gyakorlatot tart a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az egri hivatásos tűzoltók és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport részére. 

A gyakorlat célja a magasban történő tűzoltás és műszaki mentés gyakoroltatása, a beavatkozó állomány szakmai ismereteinek bővítése, valamint a katasztrófavédelem irányítása mellett az önkéntes mentőegységek és a tűzoltóság műszaki mentésbe bevonható személyi állománya elméleti, gyakorlati ismereteinek készségszinten történő elsajátítása.

A gyakorlat időpontja:         2019. július 3. (szerda) 16:00 

A gyakorlat helyszíne:          3300 Eger, Egri Vár Zárkándy-bástya

A gyakorlaton a tűzoltók egy toronydaruból való feltételezett eszméletlen személy mentését fogják végrehajtani. A hivatásos egységek az életmentést emelőkosaras járművel, a mentőcsoport tagjai pedig alpintechnikai eszközök használatával hajtják végre a beavatkozást.

A fenti látványos eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy a gyakorlatról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. július 1.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő 


SAJTÓMEGHÍVÓ

NEMZETI ÚJRAMINŐSÍTŐ

TÖRZSVEZETÉSI- ÉS TEREPGYAKORLAT

Nemzeti újraminősítő, törzsvezetési- és terepgyakorlatot tart a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a három járási mentőcsoport, a Gyöngy, a Hanyi valamint a Zagyva mentőcsoport részére. 

A gyakorlat célja nem más, minthogy a mentőszervezetek felkészüljenek a természeti és civilizációs katasztrófák és egyéb veszélyhelyzetek felszámolására. Továbbá a gyakorlaton kerül sor a mentőcsoportok nemzeti újraminősítésére is, mely alapján továbbra is végezhetnek Magyarországon belül a minősítésüknek megfelelő mentési tevékenységet.

 

A gyakorlat időpontja:         2019. június 22. (szombat) 8:30 – 13:00

A gyakorlat helyszíne:          Hatvan – Nagygombos volt laktanya területe

A gyakorlat feltételezése szerint a volt nagygombosi laktanya területén egy fiatalokból álló társaság tartózkodik. A hirtelen kitört vihar miatt az épületek, közművek súlyosan sérülnek. A fiatalok egy része az épületekből kimenekül, de többen eltévednek, illetve feltehetően megsérülnek. A mentőcsoportok tagjainak feladata, hogy a területen az eltűnt személyeket felkutassák, a nehezen megközelíthető épületből a sérülteket kimentsék, majd a szükséges elsősegélynyújtási feladatokat ellássák. 

A fenti látványos eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy a gyakorlatról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. június 19.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő 


SAJTÓMEGHÍVÓ

Heves Megyei Tűzoltó Verseny

A Heves Megyei Tűzoltószövetség szervezésében a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával idén is megrendezik az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyét.

A verseny időpontja:           2019. május 25. (szombat) 08:30 – 16:30

A verseny helyszíne:            Füzesabony (Lövészpálya)

A Szövetség fennállása óta minden évben meghirdeti a versenyt, amelyre hagyományőrző és CTIF kategóriákban, felnőtt férfi, női, valamint ifjúsági fiú és leány csapatoknak lehetett nevezni. A versenyen várhatóan tíz településről huszonöt versenycsapat vesz részt. Ezen felül Ausztriából, Seefeld-Kadolz településről is érkezik egy tűzoltó raj a megmérettetésre.

Hagyományőrző kategóriában kismotorfecskendő- szerelés és váltófutás versenyszámban fognak vetélkedni a csapatok, CTIF kategóriában pedig oltási gyakorlat (száraz szerelés) lesz, valamint egy akadályokkal tűzdelt váltófutásban is jeleskedni kell majd a versenyzőknek.

A verseny végeztével a füzesabonyi ovisok bemutató szerelést fognak végezni. A nap folyamán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. Az eseményt az eredményhirdetés és habparti zárja.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. május 22.

Tisztelettel:

                  Füzy Andrea                                                      Nagy Csaba tű. főhadnagy

                        elnök                                                         megyei katasztrófavédelmi szóvivő

  Heves Megyei Tűzoltó Szövetség                     Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


SAJTÓMEGHÍVÓ

Gyakorlat az egri kórházban

Gyakorlatot tart a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az egri Markhot Ferenc Kórházban az egészségügyi ágazat területén esetlegesen bekövetkező, elhúzódó közműszolgáltatás kimaradásával kapcsolatos mentési feladatok gyakorlása érdekében. A gyakorlaton részt vesznek az egri hivatásos tűzoltók, a kórház, az egri rendőrség, mentők, Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport, Eszterházy Károly Egyetem valamint a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete.

A gyakorlat időpontja:   2019. május 20. (hétfő) 09:30-12:00 óra

A gyakorlat helyszíne:    Markhot Ferenc Kórház

                                       3300 Eger, Knézich Károly utca 1.

A gyakorlat során a szakemberek egy viharkár következtében kialakult helyzetet szimulálnak majd, amely súlyos mértékben károsította a kórház tetőszerkezetét, a vízellátás beláthatatlan időre kiesik és a működéshez szükséges energiaellátás szünetel. A résztvevőknek, együttműködve a mentésben dolgozó társszervekkel fel kell számolni a káreseményt, meg kell szervezni az életmentést, valamint a fekvő- és járó betegek ellátását. 

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy a látottakról és a hallottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. május 14.

Tisztelettel:

Szegedi Erzsébet s.k. - PR tanácsadó és sajtóreferens - Markhot Ferenc Kórház

Soltész Bálint r. őrnagy s.k. - megyei rendőrségi szóvivő - Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k. - megyei katasztrófavédelmi szóvivő - Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


SAJTÓMEGHÍVÓ

Megyei Tűzoltó Szakmai Vetélkedő

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak részvételével a beavatkozói állomány részére Tűzoltó Szakmai Vetélkedőt szervez.

A vetélkedő időpontja:        2019. május 15. (szerda) 9:00 óra

A vetélkedő helyszíne:          3261 Abasár, Sportpálya

A vetélkedő a mentő tűzvédelemben tevékenykedő állomány elméleti és gyakorlati felkészültségét hivatott felmérni, illetve fejleszteni. A versenyzők a hivatásuk gyakorlásához szükséges szakmai tudásukról, elméleti és gyakorlati feladatok megoldásán keresztül adnak számot. 

A gépjárművezetők egy rutinpályán tűzoltógépjárművel mutatják be vezetéstechnikai képességeiket. A szakembereknek tűzoltási és műszaki mentési feladatokat is végre kell majd hajtani. A verseny első helyezett csapata továbbjut az Országos Tűzoltó Szakmai Vetélkedőre.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy a hallottakról és a látottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. május 13.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő 


SAJTÓMEGHÍVÓ

Megyei tűzoltósport-verseny

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósport-versenyt rendez, melyen a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai mérik össze gyorsaságukat, ügyességüket, erőlétüket, technikai tudásukat három versenyszámban:

  • 100 m-es akadályfutás
  • 4x100m-es váltófutás
  • kismotorfecskendő-szerelés.

A verseny időpontja: 2019. május 8. (szerda) 08:00-14:30 óra

A verseny helyszíne: 3397 Maklár, Sport út 1. - Adler Sándor Sporttelep 

A tűzoltósport verseny megrendezésének célja a tűzoltók fizikai állóképességének fokozása, felkészültségük mérése, a tűzoltók közötti munka és baráti kapcsolatok ápolása, elmélyítése. A verseny első helyezett csapata továbbjut az Országos tűzoltósport-versenyre.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Eger, 2019. május 6.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.
megyei katasztrófavédelmi szóvivő 


SAJTÓMEGHÍVÓ

XIII. Kéklámpás Nap

A Heves megyei rendvédelmi szervek idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg Egerben a Kéklámpás Napot, melyen a rendőrök, tűzoltók, mentők, valamint a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai betekintést engednek a mindennapi munkájukba.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóval kezdődik 2019. április 26-án 9:00 órakor, az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben. Tizenegy órától a katasztrófavédelem olaj és tálcatűz oltás bemutatót fog tartani. A nap folyamán a szakmai sátorban az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a katasztrófavédelem munkájába, megtekinthetik a régi időkben és a jelenben használt eszközöket, felszereléseket. A Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzési totóval várja a kicsiket és nagyokat, a kérdéseket helyesen megválaszolók között füstérzékelőket fogunk kisorsolni. Lesznek folyamatos programok is, mint füstsátor, tűzoltó locsolójáték, tűzoltóruhába öltözött gyermekek fotózása. Felszereléseivel bemutatkozik az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport is. 

Tíz órától délután kettőig véradást szervez a Magyar Vöröskereszt az Excalibur étteremben. 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Eger, 2019. április 24.

Tisztelettel:
Nagy Csaba tű. főhadnagy s.k.      
megyei katasztrófavédelmi szóvivő