Current Page aloldal fejlécképe

heves.katasztrofavedelem.hu közlemények

Szombattól már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom
2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Meghosszabbítja a hőségriasztást az országos tisztifőorvos
2022. június 30.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását a 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 4. (hétfő) 24:00 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Ezekben a napokban a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.

Hét megye 252 településen lesz szúnyoggyérítés a héten
2022. május 23.

A héten 4 Bács-Kiskun, 65 Borsod-Abaúj-Zemplén, 3 Hajdú-Bihar, 6 Heves, 42 Jász-Nagykun-Szolnok, 4 Pest és 128 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen lesz szúnyoggyérítés.

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el
2022. május 18.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.

A gyöngyösi húsüzem területén kívül ammónia jelenlétét nem mutatták ki a mérések
2021. december 06.

Az ammóniaszivárgást követően a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai műszeres méréseket végeztek az érintett telephelyen és környékén.

Gyorsan megszüntették az ammóniaszivárgást a gyöngyösi húsüzemnél
2021. december 06.

Ma reggel 08.26-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a gyöngyösi Szurdokpart utcában, egy húsüzemben ammónia szivárog.

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést
2021. október 08.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.

Sajtóközlemény - Már az ország egyik legmodernebb laktanyájából vonulnak a gyöngyösi tűzoltók
2021. május 27.

Korszerű, jól felszerelt, gazdaságosan fenntartható és üzemeltethető új ingatlankomplexumban dolgoznak április vége óta a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai és a város hivatásos tűzoltói. A „Tűzoltólaktanyák kialakítása – Gyöngyös tűzoltóság” elnevezésű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00005 azonosítószámú projekt megvalósításához az Európai Unió és Magyarország Kormánya 1,302 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. Az ingatlanberuházás eredményeként csökkent a vonulási idő, minimalizálható a károk mértéke, összességében biztonságosabbá vált a környéken élők élete.

A téli időjárás miatt fokozott odafigyelésre van szükség
2021. február 11.

A havazás és az erős szél miatt éjféltől csütörtök reggelig csaknem száz káresethez riasztották országosan a tűzoltókat. Jellemzően leszakadt ágak, kidőlt fák okoztak kisebb fennakadásokat, illetve több esetben árokba csúszott, elakadt járművek műszaki mentésénél kellett beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek.

Robbanás egy gyöngyösi társasházban, egy ember meghalt
2021. január 06.

Szerdára virradó éjjel fél egykor gázrobbanás volt egy háromemeletes társasházban Gyöngyösön, a Verseny utcában.

Idén a tűzijáték is más lesz
2020. december 30.

A járvány miatt olyan óvintézkedések is születtek, amelyek a szilveszteri tűzijátékra vonatkoznak. Idén nem lehet közterületen tűzijátékokat használni és a szokásos szilveszteri pirotechnikai termékek sem elérhetőek.

Heves megyében is áldozatot követelt a tűz
2020. november 27.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett péntek hajnalban egy lakóházzal egybeépített ötven négyzetméteres melléképület a Heves megyei Szajla településen, a Táncsics Mihály utcában. A pétervásárai és az egri hivatásos tűzoltók több oldalról beavatkozva oltották el a lángokat. A három helyiségből álló épület átvizsgálása közben egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Nem kizárt, hogy a kályhából kipattanó szikra okozta a tragédiát. A tűz pontos keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.