Hírek aloldal fejlécképe

Heves MKI hírek

Pincébe bezúduló esővíz, baleset és kéménytüzek miatt avatkoztak be 2023. január 24.

Hétfőn 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 7 hivatásos 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

Mozgalmas szombat, nyugodtabb vasárnap 2023. január 23.

Péntek éjszakától szombat délig vármegyénk tűzoltóit jellemzően veszélyes fák és faágak miatt riasztották. 14 helyszínen kéziszerszámokkal és motoros láncfűrészekkel avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységek. Szombat délután az időjárás okozta káresetek miatti bejelentések száma már csökkent. Délután az egri hivatásos tűzoltók a Bátor és Bükkszék közötti úton egy leszakadt faágat daraboltak fel, a szilvásváradi önkéntes tűzoltók településükön a Patak utcában, a József Attila úton és a Szilvásvárad és Bálapátfalva közötti vasúti sínekről megdőlt fákat és veszélyes gallyakat távolítottak el, a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig Hevesen az Erdélyi utcában az áramszolgáltató segítségével villanyvezetékre dőlt fát fűrészeltek le.

Műszaki mentés szombat éjjel a 24-es főúton 2023. január 22.

Árokba hajtott és felborult egy gépkocsi Gyöngyös térségében, a 24-es főút 3-es kilométerénél, szombat éjszaka.

14 alkalommal avatkoztak be kidőlt és veszélyes fák miatt a tűzoltók 2023. január 21.

A felázott talaj és a csapadékos időjárás miatt kidőlt és veszélyesen megdőlt fák okozta káreseteknél, vármegyénk tűzoltói péntek estétől szombat délig 14 alkalommal avatkoztak be.

Hét alkalommal okozott gondot a nagy mennyiségű esővíz 2023. január 20.

Csütörtökön összesen 23 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és a 15 műszaki mentést összesen 14 hivatásos és 6 önkéntes tűzoltóegyeség kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre.

Korlátozzák az autós forgalmat Kékestetőn, a leszakadó ágak a túrázokra is veszélyesek! 2023. január 20.

Veszélyesen megdőlt fák miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be a Kékestetőre vezető úton a Magyar Közút. Élet- és vagyonvédelmi okok miatt, illetve az utak járhatóságának fenntartása érdekében hétvégén kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járműveket és az autóbuszokat engedik át a lezárt úton. A védelmi és biztonsági feladatok összehangolása érdekében péntek reggel egyeztető megbeszélést tartottak a területi védelmi bizottság illetékes vezetői.

Fák veszélyeztették a forgalmat, balestek és kéménytűz a szerdai nap mérlege 2023. január 19.

Szerdán 13 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 11 műszaki mentést összesen 8 hivatásos, 3 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 szándékosan megtévesztő és 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A konyhában keletkezett tüzek megelőzése 2023. január 18.

A tűzhelyen felejtett étel és a páraelszívó gyulladt meg kedd tegnap délután, Nagyréde Dobó útján. A ház tulajdonosa oltani kezdte a tüzet, végül a lángokat a gyöngyösi hivatásos tűzoltók fojtották el és megszüntették a parázslást, izzást is. Az ingatlan lakható maradt, a tűzben senki nem sérült meg.

Előléptetés, szolgálati jel és elismerések az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen 2023. január 18.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere katasztrófavédelmi szolgálati jelet adományozott 20 év szolgálat után Rónai Róbert tűzoltó alezredesnek, a Hatósági Osztály vezetőjének. Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója belügyi szervnél eltöltött két évtizedes munkája elismeréseként jutalomban részesítette az osztályvezetőt.

A forgalmat akadályozta a kidőlt fa Kékestetőn 2023. január 17.

Gyökerestől kifordult, majd az útra dőlt egy fa kedd reggel hét óra után, Kékestetőn.

Veszélyes fák, balestek és állatmentés volt a hétvégén 2023. január 16.

A hétvégén 16 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 12 műszaki mentést összesen 11 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Túrázót mentettek a Mátrában 2023. január 14.

Megsérült egy túrázó a Mátrában, Sástó közelében, a Rákóczi-forrásnál, szombaton kora délután.