Hírek aloldal fejlécképe

Heves MKI hírek

A színpadon mutatták be hogyan mentenek 2021. július 29.

Az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók taktikai és gyakorlati felkészültségüket mutatták meg azon a szerdai gyakorlaton, melyet az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezett az egri színházban.

Tarló, szalmabálák és bálázógép égett 2021. július 28.

Három kiemelt tűzesethez vonultak megyénk tűzoltói kedden.

Gyakorlat az uszodában 2021. július 27.

Szituációs begyakorló gyakorlatot szervezett hétfőn a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az egri uszodában.

Három újonc kezd a gyöngyösi tűzoltóságon 2021. július 26.

Hetvenhárom újonc tűzoltó tudhatja maga mögött a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öthónapos kiképzését, amit sikeres vizsgákkal zártak. Ezalatt az idő alatt 564 órás képzésen sajátították el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki tűzoltó lehessen.

Hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú hőségriadó 2021. július 26.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére 2021. július 26-án (hétfő) 12.00 órától 2021. július 30-án (péntek) 24:00 óráig.

Árhullám után szúnyoggyérítés a Duna mentén 2021. július 26.

A múlt héten a Dunán levonuló árhullám miatt védekezésre ugyan nem volt szükség, de a víz elárasztotta a töltések és gátak közötti területeket. Ezeken a helyeken nagy tömegben találhatóak meg az árvízi csípőszúnyogok tojásai, és a lárvák fejlődése azonnal megindul. A héten várható meleg időben akár egy hét alatt kikelhetnek a kifejlett szúnyogok, ezért a Duna felső és középső szakaszán biológiai módszerrel lépnek fel ellenük. Ennek során egy baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a lárváknak helyet adó vízbe, jelen esetben az elárasztott területekre.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel 2021. július 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket. Ne várjunk őszig, foglaljunk időpontot minél hamarabb. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést. Ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő rövidebb, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

Június hónap fotója – kutyaszorítóba került a kis eb 2021. július 20.

Egy hathetes kölyökkutya szorult be egy szűk kifolyócsőbe, Gyöngyössolymoson június első napján.

Mit tegyünk, ha viharba keveredtünk? 2021. július 19.

A vasárnapi viharos szél okozta károk miatt négy alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói. Délután a 23-as út 16-s kilométerénél, Mátraterenye térségében egy fa dőlt az útra és egy kisbuszra. A jármű utasai nem sérültek meg, a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kinyitották a jármű ajtaját, majd a fát motoros láncfűrésszel eltávolították. Adács Széchenyi István utcájában az útra, az Árokszállási utcában kerítésre, a temetőben pedig sírokra dőltek fák. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be és távolították el a kidőlt fákat.

A dunai árhullám alakítja a szúnyogok elleni védekezést 2021. július 19.

A szúnyogártalom mértékét és ebből következően az ellenük való védekezést az időjárás határozza meg. Az idei évben egy erősebb szúnyoginvázióval indult a június, amelyet az akkor már másfél hónapja végzett biológiai lárvagyérítés és a kifejlett szúnyogok elleni védekezés sikeresen csökkentett. Júliusra az ország legtöbb részén lecsökkent a szúnyogok egyedszáma.

Már lehet jelentkezni a legerősebb tűzoltók versenyére, a TFA-ra 2021. július 16.

Idén szeptember 3-án rendezik meg a fürdőjéről híres Bükön a legerősebb tűzoltók országos versenyét.

Égett tarló és klíma, jelzett a szén-monoxid-érzékelő, baleset is történt szerdán 2021. július 15.

Megyénk tűzoltói négy kiemelt beavatkozást hajtottak végre tegnap.