Hírek aloldal fejlécképe

Heves VMKI hírek

Világbajnoki ezüstérmet szerzett az egri tűzoltó 2023. szeptember 27.

A hétvégén az egri HQ4 Fitness & Powerlifting Team SE színeiben három versenyző tette próbára erejét a Bécsben rendezett WUAP Világbajnokságon.

Számos elismeréssel díjazták a százados teljesítményét 2023. szeptember 26.

Kormos László tűzoltó százados, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka is tagja volt a HUNOR Mentőszervezet azon csapatának, mely az elmúlt hetekben részt vett a kazahsztáni Almati városban tartott „Zher 2023” elnevezésű nemzetközi gyakorlaton, majd a „Kazspas” hegyimentőversenyen. A századost Kazahsztán Veszélyhelyzetek Kezeléséért felelős minisztere, Yuri Ilin miniszteri dicséretben részesítette. A versenyen tanúsított kiemelkedő teljesítményét a vármegye vezetői is megköszönték és elismeréseket adtak át részére hétfőn, az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen tartott állománygyűlésen. A Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elismerő oklevelét és emlékérmét Ignácz Balázs, a bizottság elnöke, az igazgatói dicséretet pedig Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, a vármegyei katasztrófavédelem vezetője adta át.

Szent Flórián kitüntető emlékéremmel ismerték el a hatvani tűzoltó elhivatottságát 2023. szeptember 25.

Szombaton Hatvan Város Önkormányzatának képviselő-testületi ülésén elismeréseket adtak át. A rendezvényen Varga Gergely címzetes tűzoltó főtörzsőrmester kiemelkedő munkáját az önkormányzat Szent Flórián kitüntető emlékéremmel díjazta.

Mentőcsoportok gyakorlatoztak Verpeléten 2023. szeptember 23.

Heves vármegye és négy járás (egri, bélapátfalvai, füzesabonyi és pétervásárai) mentőcsoportja huszonnégy órán át tartó nemzeti minősítő gyakorlaton vett részt szeptember 22-23-án. A mentőcsoportok már többször bizonyítottak valós helyzeteknél, azonban, hogy a későbbiekben továbbra is speciális katasztrófavédelmi beavatkozásokat hajthassanak végre, öt évente nemzeti minősítő gyakorlaton kell bizonyítaniuk szaktudásukat.

Biztonság Hete Egerben 2023. szeptember 21.

Idén is megrendezésre került a biztonság hete.

Figyelem: Mustgázveszély! 2023. szeptember 20.

A mustgáz veszélyeire hívták fel a figyelmet azon a tűzoltók számára szervezett gyakorlaton, melyet a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tartott egy egri pincészetben szeptember 20-án.

Tűzoltói beavatkozások hétfőn 2023. szeptember 19.

Hétfőn 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 2 műszaki mentést 11 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Tűzoltói beavatkozások csütörtökön 2023. szeptember 15.

Csütörtökön 6 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 3 műszaki mentést 11 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Tűzoltói beavatkozások kedden 2023. szeptember 13.

Kedden 16 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 9 tűzesetet és 4 műszaki mentést 22 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Tűzoltói beavatkozások a hétvégén 2023. szeptember 11.

Hétvégén 14 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 5 műszaki mentést 19 hivatásos, 1 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Tájékoztatás Csivincsik Vince temetésének időpontjáról 2023. szeptember 08.

Csivincsik Vince nyugállományú tűzoltó zászlós búcsúztatása és temetése 2023. szeptember 12-én 14.30 órakor lesz a nagytályai temetőben.

Nyílt nap az erdők védelméért 2023. szeptember 06.

Az Egererdő Zrt. kedden rendezte meg a XII. Egri Erdészeti Nyílt Nap programot az Érsekkertben.