Hírek aloldal fejlécképe

Heves VMKI hírek

Nyitott kapukkal vártuk a kicsiket gyermeknapon 2023. május 28.

Heves vármegyében tizenhárom helyszínen várták a tűzoltók a látogatókat gyermeknap alkalmából. A Nyitott szertárkapuk programban hat hivatásos, két önkormányzati és öt önkéntes tűzoltóság üdvözölte a fiatalokat és kísérőiket vasárnap. Valamennyi helyszínen rengetegen éltek az évente egyszer adódó lehetőséggel, hogy betekintést nyerjenek a tűzoltólaktanyák életébe: több száz látogató pillantott bele a lánglovagok mindennapjaiba.

Gyermeknapra hangolódva Bélapátfalván 2023. május 27.

A gyermeknapot hazánkban május utolsó vasárnapján ünnepeljük, a vármegye tűzoltóságai már készülnek a nyitott szertárkapuk programra.

Patakhíd korlátjának ütközött egy autó Egerben 2023. május 26.

Patakhíd szalagkorlátjának ütközött egy gépkocsi csütörtök délután Egerben, a Klapka György utcában. A jármű félig a patak fölé lógott a hídról. Az egri hivatásos tűzoltók drótkötéllel rögzítették, majd levontatták és áramtalanították a járművet. Az egység a megrongálódott korlát veszélyes elemeit gyorsdarabolóval levágta, az útra kifolyt olajat pedig felitatta.

Országos harmadik helyen végzett a tűzoltó hadnagy 2023. május 25.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ötödik alkalommal rendezte meg a Belügyminisztérium Judo Országos Bajnokságát Makón. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban 2023. május 23-án megrendezett megmérettetésre összesen 23 szerv 110 versenyzője adta le a nevezését.

A Vöröskereszt versenyén volt a Tűzmegelőzési Bizottság 2023. május 25.

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete vármegyei versenyt rendezett diákoknak szerdán az Érsekkertben.

Tudományos interdiszciplináris pályázat 2023. május 25.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Regionális begyakorló gyakorlat Szőlőcskén 2023. május 24.

Három vármegye iparbiztonsági szakemberei vettek részt kedden a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szőlőcskei raktárbázisán megtartott gyakorlaton. A Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor hivatásosai tették próbára tudásukat egy regionális gyakorlaton.

A vármegye iskolás alkotóit díjaztuk 2023. május 24.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén immáron tizedik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát az iskolások körében. Fókuszban a füstérzékelő életmentő szerepe állt, a diákok három korcsoportban pályázhattak, szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhettek be, de akár filmet is forgathattak.

Nyitott szertárkapuk 2023. május 23.

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Heves Megyei Polgári Védelmi Szövetség éves közgyűlése 2023. május 22.

Megtartotta a 2023. évi közgyűlését a vármegye polgári védelmi szövetsége hétfőn, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Hétvégén több volt a műszaki mentés mint a tűzeset 2023. május 22.

A hétvégén 13 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 2 tűzesetet és 7 műszaki mentést összesen 9 hivatásos és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Csaknem hetvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten 2023. május 22.

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása, valamint a folyók magas vízszintje miatt rendkívül sok szúnyogtenyészőhely alakult ki az országban. A felmelegedő időben megkezdődött a kifejlett szúnyogok rajzása. A legtöbb vérszívóra a folyók és tavak mentén számíthatunk, de a visszamaradt pocsolyák is ideális élőhelyet biztosítanak számukra, így a vízpartoktól távolabb is jelentős ártalom alakulhat ki.