Hírek aloldal fejlécképe

Heves MKI hírek

Új együttműködési megállapodások a megyei katasztrófavédelemmel 2022. szeptember 27.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság feladat- és hatáskörébe tartozik a közúti veszélyes áru szállítások ellenőrzése.

Teljes terjedelmében égett egy autó, kipattanó szikra okozhatott tüzet a pincében 2022. szeptember 26.

A hétvégén összesen 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 2 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 8 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Megjelent a Katasztrófavédelem magazin legújabb száma! 2022. szeptember 22.

Megjelent a „Katasztrófavédelem” című online magazin legújabb száma. Az újságban 30 oldalt lapozhatnak végig az érdeklődők, olvashatnak az elmúlt időszak legérdekesebb beavatkozásairól, illetve a szervezetet érintő aktuális kérdésekről.

Quaddal bővült az önkéntesek gépjárműparkja 2022. szeptember 22.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása, fejlesztése című projekt keretében a Heves megyei Bélkő Járási Mentőcsoport eszközállománya is bővült egy quaddal. A járművet Plachi Péter tűzoltó ezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át az önkénteseknek, szerdán.

Biztoság Hete az egri Balassiban 2022. szeptember 21.

Szeptember 19-én megkezdődött a Biztonság Hete rendezvénysorozat. A Magyar Biztosítók Szövetsége által hat évvel ezelőtt kezdeményezett országos programhoz a kezdetektől csatlakozott a katasztrófavédelem is. A témahét elsősorban az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztályt szólítja meg, balesetek megelőzésére, biztonságra és öngondoskodásra buzdítja a fiatalokat.

Kilenc helyszínen dőlt ki fa a szélben vasárnap 2022. szeptember 19.

A hétvégén összesen 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 15 műszaki mentést összesen 16 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Fának csapódott egy autó 2022. szeptember 16.

Fának csapódott egy személygépjármű Bélapátfalva határában, a Mikófalva felé vezető úton, péntek délután.

Három fa dőlt ki a szélben 2022. szeptember 16.

Csütörtökön összesen 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 4 műszaki mentést összesen 3 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Hort felkészült egy esetleges haváriahelyzetre 2022. szeptember 16.

Részleges külső védelmi terv gyakorlatot tartottak a szakemberek Hort nagyközségben, szeptember 15-én.

Felborult egy tréler szerdán 2022. szeptember 15.

Szerdán összesen 6 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 1 műszaki mentést összesen 3 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Hétvégi mérleg 2022. szeptember 12.

A hétvégén összesen 12 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 6 műszaki mentést összesen 10 hivatásos és 1 önkéntes mentőszervezet kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.