Hírek aloldal fejlécképe

Heves MKI hírek

Kömlőn hat település tűzoltói oltottak 2022. július 06.

Kedden 12 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 7 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 16 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Újraélesztési gyakorlatot tartottak a megyeszékhely tűzoltói 2022. július 06.

Újraélesztés és a defibrillátor helyes használata volt a tárgyköre annak az oktatássorozatnak amelyet az egri hivatásos tűzoltóságon tartottak a napokban.

Szárazfűtüzek a hétvégén, hogyan grillezzünk, sütögessünk? 2022. július 04.

A hétvégén 20 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 11 tűzesetet és 6 műszaki mentést összesen 19 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Háromszáz településen és a fővárosban gyérítik a szúnyogokat 2022. július 04.

Az elmúlt heti kánikula és a több hete tartó csapadékhiány következtében az ország jelentős részén, főként az Alföldön szinte megszűnt a csípőszúnyogok jelenléte. A szárazság miatt eltűnt a tenyészőhelyek többsége, és a tartós meleg a kifejlett szúnyogok élettartamát is csökkenti. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon, néhány Duna menti régióban és az észak-keleti országrész egyes területein továbbra is jelentős a szúnyogártalom.

Első tiszti kinevezések, elismerések megyénkben 2022. július 01.

Június utolsó napján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon első tiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat aranygyűrűjét, illetve Semmelweis-napi és kerek születésnapi ajándéktárgyakat adtak át.

Szombattól már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom 2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Újabb eszközöket kaptak az önkéntes mentőszervezetek 2022. július 01.

Június 29-én és 30-án húsz önkéntes mentőszervezet vehetett át egy-egy felső kategóriás quadot a hozzá tartozó utánfutóval. A beszerzés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében történt meg.

Már huszonöt tűzvédelmi teszt érhető el honlapunkon 2022. július 01.

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb tűzvédelmi tesztje. A XXV. online kvízben szereplő kérdések nem véletlenül érintik a szén-monoxid-mérgezés témakörét is. Fontos tudni, hogy ez a mérgező gáz a fűtési szezonon kívül is nagy bajt okozhat.

Köszöntő a magyar egészségügy napja alkalmából 2022. július 01.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a magyar egészségügy napja alkalmából

Az egri garzonházban gyakorlatoztak 2022. június 30.

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartott az egri tűzoltóság Egerben a II. Rákóczi Ferenc úton, a tízemeletes garzonházban.

Sikeresen vizsgáztak a rendészeti tagozatos diákok 2022. június 29.

Az egri Kossuth Zsuzsanna szakközépiskolából közel negyven diák vett részt harmincötórás szakmai gyakorlaton az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen.

Tűzvédelem az aratási időszakban 2022. június 29.

Idén eddig Heves megyében már 768 tűz keletkezett a szabadban, csaknem másfélszer annyi, mint tavaly egész évben. A leégett terület nagysága 1908 hektár, mely közel hatszorosa a 2021-ben leégett terület nagyságának. Csak júniusban 66 szabadtéri tűz keletkezett, ami tavaly júniushoz képest 50 százalékos emelkedést jelent. Az idei szabadtéri tüzek közel fele a mezőgazdaságot vagy erdőgazdálkodást érintette.