Hírek aloldal fejlécképe

Heves MKI hírek

Dobozos tejjel a lakás- és kéménytüzek megelőzéséért 2021. október 25.

Negyedik fázisához érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és az Alföldi Tej Kft. figyelemfelhívó tejesdobozkampánya: a fűtési szezon hivatalos indulásához igazítva október közepétől a boltokba kerülnek azok a termékek, amelyek dobozán a lakástüzek megelőzésére, a kémények, tüzelő- és fűtőberendezések karbantartásának fontosságára hívják fel a vásárlók figyelmét.

Tragikus közúti baleset és lakástűz a hétvégén 2021. október 25.

Péntektől vasárnapig összesen 25 segélyhívás érkezett a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 8 tűzesetet és a 11 műszaki mentést összesen 17 hivatásos, 2 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 4 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Pszichikai gyakorlaton a tűzoltók 2021. október 22.

A mai napon zárult le az a pszichikai gyakorlatsorozat, melyet a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezett a hivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltók számára. A résztvevők a korlátozott látási viszonyok közötti tájékozódást és életmentést gyakorolták egy földalatti létesítményben. A négy alkalommal tartott felkészítésen közel nyolcvan beavatkozó tűzoltó vett részt.

Elismerések 2021. október 22.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az ’56-os forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő megemlékezést tartott Budapesten. A Szent Flórián teremben elismerték azok munkáját is, akik az utóbbi időben önmaguk határait is meghaladva, példamutatóan szolgáltak, teljesítettek, mély elköteleződéssel végezték hivatásukat. Heves megyéből két munkatársunk kapott elismerést.

Faszerkezetes épület lángolt Füzesabonyban 2021. október 22.

Tűz ütött ki egy nagyjából nyolcvan négyzetméteres faszerkezetes épületben Füzesabony Orgona útján, csütörtök kora délután.

Kamion pótkocsija égett az M3-ason Gyöngyöshalásznál 2021. október 20.

Kigyulladt egy fűrészárut szállító kamion pótkocsija szerda hajnalban az M3-as autópálya 79-es kilométernél, Gyöngyöshalász térségében.

Véradás a világnap alkalmából 2021. október 13.

Az idén sem maradt el az országos véradás a Katasztrófák Csökkentésének Világnapján. A Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett véradáson a katasztrófavédelem munkatársai összesen több mint háromszázkilencven liter vért adtak.

Megtartottuk az éves RSOE taggyűlést 2021. október 12.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott otthont a napokban megtartott Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) megyei taggyűlésének. Az eseményen jelen volt Kovács Csaba a szervezet vezérigazgatója, Polyák András György az RSOE junior koordinátora és titkára, Nagy Sándor, a Heves Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke, továbbá a megyei katasztrófavédelem képviseltette magát az országos egyesület tagjaival.

A konyhában keletkezett a tűz 2021. október 12.

Berendezési tárgyak égtek egy négyemeletes társasház egyik földszinti lakásában Egerben, a Deák Ferenc utcában, a keddre virradó hajnalban.

A lakóházat is érintették a lángok 2021. október 11.

Kigyulladt egy melléképület Andornaktályán, a II. Rákóczi Ferenc úton, hétfő délelőtt.

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést! 2021. október 08.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.

Dohányszárítóban keletkezett tűz 2021. október 08.

Dohányszárítóban keletkezett tűz csütörtökön az éjszakai órákban, Kápolna Béke útján.