Hírek aloldal fejlécképe

Heves VMKI hírek

Emberélet is múlhat azon, ha szándékosan félrevezetjük a tűzoltókat 2024. április 12.

A szabálysértésekről szóló törvény értelmében, aki az egységes európai segélyhívó számot, illetve a nemzeti segélyhívó számot annak rendeltetésétől eltérő célból, szándékosan felhívja, szabálysértést követ el. A Heves vármegyei katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy a segélyhívó indokolatlan hívása nem játék, akár életek is veszélybe kerülhetnek egy szándékosan megtévesztő jelzés miatt.

Közeledik a pályamunkák leadási határideje 2024. április 11.

Április 21. napjáig várjuk a pályamunkákat a Katasztrófavédelem Központi Múzeum és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság közös pályázatára. Még nincs késő tollat, festéket és kamerát ragadni, majd kreatívan alkotni. Idén, a pályázat egyik témája a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kapcsolódik, a másik pedig a magyar–török kulturális évadhoz, amelynek „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” a jelmondata (Gróf Széchenyi Ödön alapította a magyar és a török tűzoltóságot is).

92 lakástűz volt az első negyedévben 2024. április 10.

2024. első negyedévében Heves vármegyében összesen 92 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat. Ezekben a tüzekben 1 ember vesztette életét, 3-an pedig megsérültek.

Horgászversenyen töltődtek a tűzoltók 2024. április 08.

Horgászversenyt rendezett tűzoltóknak az elmúlt pénteken és szombaton az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A hétvége mérlege 2024. április 08.

A hétvégén 12 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 5 műszaki mentést 12 hivatásos, 2 önkormányzati, illetve 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Elérhető a legújabb katasztrófavédelmi teszt 2024. április 04.

A szeszélyes áprilisban megjelenő interaktív tesztünk az ugyancsak szeszélyes folyóvízi jelenségekkel, és az ilyen helyzetekben fontos magatartási szabályokkal foglalkozik.

Az elmúlt évet értékelték a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2024. április 03.

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évértékelőjét követően a napokban vármegyénk két katasztrófavédelmi kirendeltsége is megtartotta hagyományos beszámolóját a tavalyi év tevékenységeiről. Az egri és gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltségek állománygyűlésén az elöljáró Plachi Péter tűzoltó ezredes, a vármegyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese volt. Az eseményekre a városok, valamint a társ és rendvédelmi szervek vezetői is meghívást kaptak.

Fák dőltek ki a szélben 2024. április 02.

A helyenként felerősödő szél miatt Heves vármegye tűzoltói közel tíz alkalommal avatkoztak be kedden, kora délutánig.

Tűzoltókkal locsoltak a Tűzoltó Múzeumban 2024. március 29.

Együttműködési megállapodást kötött a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az EVAT Zrt. a napokban.

Műszaki mentések adtak munkát a hétvégén 2024. március 25.

A hétvégén 13 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 8 műszaki mentést 12 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Kigyulladt egy kamion az M3-as autópályán, teherautó égett Gyöngyösön, faház lángolt Hortnál 2024. március 21.

Szerdán 11 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 7 tűzesetet és 3 műszaki mentést 11 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Megjelent márciusi magazinunk 2024. március 21.

Megjelent a „Katasztrófavédelem” című online magazin márciusi száma.