Hírek aloldal fejlécképe

Heves VMKI hírek

Gyöngyösi tűzoltók végeztek az élen 2024. június 18.

A Nógrád vármegyei Keszegen rendezték meg a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális selejtezőjét.

Hét segélyhívás érkezett hétfőn 2024. június 18.

Hétfőn összesen 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 6 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 kiérkezés előtt felszámolt káresethez is vonultak a tűzoltók.

Heves vármegyei díjazottja is volt az alkotói pályázatnak 2024. június 17.

Izgatott gyerekekkel telt meg a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának előadóterme, a főváros tizedik kerületi tűzoltó-parancsnokságán működő intézményben június 14-én hirdették ki a 2024-es alkotói pályázat eredményeit.

Kétszázharminc településen gyérítik a szúnyogokat 2024. június 17.

A héten tizenhárom vármegyében folytatódik a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés. A tervek szerint kétszázharminc településen, összesen hatvan ezer hektáron lesznek kezelések. A Duna teljes szakaszán biológiai lárvagyérítést végeznek a szakemberek, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket végző járművekkel a Szigetközben, a Csepel-sziget térségében, a Dráva menti településeken, továbbá Békés, Csongrád-Csanád és Zala vármegyében lehet találkozni. Miskolcon és Debrecenben a héten pótolják a szeles idő miatt korábban elmaradt munkálatokat.

Versenyeztek, közösséget építettek az önkéntes tűzoltók 2024. június 15.

A Heves Megyei Tűzoltó Szövetség a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, továbbá Eger Megyei Jogú Város támogatásával vármegyei tűzoltóversenyt rendezett szombaton az önkéntes tűzoltók számára. Az egri Szmrecsányi Lajos Kertbe összesen huszonkettő, hét ifjúsági és tizenöt felnőtt csapat érkezett.

Kiváló hangulatban telt az idei Kéklámpás nap 2024. június 14.

Az egri majorettek felvonulásával kezdődött a Kéklámpás nap péntek délelőtt az egri strand területén.

Hatvanban vonat gázolt halálra egy ember 2024. június 13.

Szerdán három alkalommal avatkoztak be vármegyénk tűzoltói.

Önkéntes tűzoltók versengnek az Érsekkertben szombaton 2024. június 12.

A Heves Megyei Tűzoltó Szövetség a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával 2024. június 15-én vármegyei tűzoltó versenyt szervez önkéntes tűzoltók számára Egerben, a Szmrecsányi Lajos Kertben (Érsekkertben).

Május hónap fotója 2024. június 12.

Csaknem hatszáz négyzetméteren gyulladt meg nádas, gazos terület május 16-án délután Turán, az Éva utcánál.

A legkreatívabb iskolában tartottak bemutatót a tűzoltók 2024. június 11.

A közelmúltban elbíráltuk az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeum közös pályázatának vármegyei pályaműveit. Az az iskola, ahonnan a legtöbb pályamű érkezett, minden évben elnyeri a legkreatívabb iskola címet. Ez évről-évre azzal jár együtt, hogy az intézményhez legközelebbi tűzoltóság bemutatót és tűzvédelmi oktatást tart a díjazott iskolában, egy előre megbeszélt időpontban.

Árhullám után indul a védekezés a szúnyogok ellen 2024. június 11.

A Dunán levonuló árhullám több, nagy kiterjedésű szúnyog-tenyészőhelyet hagy maga után, ez jelentős szúnyogártalomhoz is vezethet. Ennek megelőzése érdekében a folyó mentén biológiai módszerrel lépnek fel a szúnyoglárvák ellen.

Fák dőltek az utakra, hogyan csökkentsük a viharkárokat? 2024. június 10.

A hétfő hajnalban Heves vármegyét érintő zivataros időjárás miatt vármegyénk tűzoltói több mint húsz alkalommal avatkoztak be.