Felkészítő kiadványok

A BM OKF Veszélyhelyzeti nevelő-oktató programjának részeként tanítást segítő oktatócsomagot ajánl pedagógusok részére. A kiadványokról rövid ismertetőt olvashat, valamint letölthetők innen: LETÖLTÉS

Biztonságos ünnepeket!
Felkészítő-foglalkoztató lapok a téli szünidőre

Felkészítő-foglalkoztató lapok

A közelgő ünnepek miatt fontos, hogy gyermekeink és mi magunk is tudatosan felkészüljünk a Karácsony és a téli szünet, a szabadidő és a téli sportok veszélyeire. A híradókban nap, mint nap hallhatunk olyan családi tragédiákról, amelyek felkészüléssel, figyelemmel és óvatossággal megelőzhetőek lennének. Ez a foglalkoztató azzal a céllal készült, hogy az Önök közreműködésével hozzászoktassuk a gyerekeket a biztonságos ünnepek gondolatához és megtanítsuk nekik azokat az alapvető információkat, amelyekkel ők maguk is részesei lehetnek a megelőzésnek. Külön felhívjuk a figyelmet a kiemelkedően magas számú balesetek típusaira és megelőzésük lehetőségeire:

  • Lakástűz az adventi koszorú, az illatgyertya, illetve a zárlatos karácsonyfaégő miatt: mindig figyeljünk a nyílt láng eloltására, és húzzuk ki a hálózati csatlakozót, amikor elmegyünk otthonról.
  • Közlekedés télen: használjunk téli gumit, ügyeljünk arra, hogy az évszaknak és az útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg a sebességet és legyünk fokozottan körültekintőek. Mindig vigyünk magunkkal takarót és folyadékot arra az esetre, ha valamilyen okból tartós megállásra kényszerülünk út közben.
  • Szánkó és korcsolya balesetek: csak olyan helyen szánkózzunk, ami távol van az úttesttől, használjunk védőruhát, védőfelszerelést, korcsolyázni csak kijelölt helyre menjünk és tartózkodjunk a befagyott természetes tavakon történő sportolástól, és tartsuk be a magatartási szabályokat.
  • Szén-monoxid mérgezések: ügyeljünk arra, hogy a gázüzemű fűtőberendezések és kandallók karbantartása még a fűtési időszak előtt megtörténjen, tartsuk be a használatukkal kapcsolatos előírásokat, valamint használjunk szén-monoxid érzékelőket.

KIADVÁNY LETÖLTÉSE