Tíz segélyhívás, kilenc beavatkozás volt a hétvégén

2024. július 22. 13:58

A hétvégén összesen 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 5 műszaki mentést 11 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Tűz keletkezett egy épületben reggel Abasáron, a Fő téren, a plébánia mögött. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett, sugárfedezettel hatoltak be a csaknem hetven négyzetméteres ingatlanba. Az egyik szobában keletkezett tűz, berendezési tárgyak gyulladtak meg. A tűzoltók gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a lángokat, átszellőztették, átvizsgálták az épületet. A tűzben senki nem sérült meg. 

Lehasadt, majd veszélyesen az út fölé lógott egy fa ága reggel Ludas Fő útján. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel, létra és kötelek segítségével szüntették meg a veszélyt. 

Baleset történt a 2111-es út nagykökényesi szakaszán délután. Felborult egy terepjáró a 4-es kilométernél, a hatvani hivatásos tűzoltók emelőpárnával és feszítővágóval mentették ki a jármű sofőrjét és áramtalanították a kocsit. A balesetnek egy súlyos sérültje volt.

Tűz keletkezett egy közel hetven négyzetméter alapterületű családi házban délután Felsőtárkányban, a Munkás utcában. A tűzesethez az egri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két tűzoltó és egy vízszállító járművel vonultak a helyszínre. Kiérkezésükkor a ház tetőszerkezete szinte már teljes terjedelmében égett. A felderítést követően tizenegy tűzoltó három vízsugárral, közel két óra alatt oltotta el a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki, azonban a ház lakhatatlanná vált, lakói rokonokhoz költöztek. 

Letért az útról és egy táblának ütközött egy autó kora este Gyöngyösön, a Bethlen Gábor utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsit, majd biztosították a helyszínt. Az eset során nem történt személyi sérülés. 

Elhagyta az úttestet és árokba csapódott egy személykocsi éjszaka a 2416-os út 34-es kilométerénél. A Verpelét és Egerszalók között történt balesethez az egri hivatásos tűzoltók vonultak. A raj áramtalanította az autót, majd kiemelte a járműből annak vezetőjét. A mentők a sérültet kórházba szállították.

Vasárnapi események:

A vízelvezető árok rácsai közé szorult egy ember lába hajnalban Halmajugrán, a Kossuth Lajos úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók feszítővágóval, sérülés nélkül szabadították ki a bajbajutott személyt. 

Kigyulladt egy gépkocsi délután az M3-as autópálya 56-os kilométerszelvényénél, Hatvan térségében. A személyautó teljes terjedelmében égett, a hatvani hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg.

Kigyulladt egy autó motortere hétfőre virradó hajnalban Egerszalókon, a Kossuth Lajos utcában. Az egri hivatásos tűzoltók egy járművel vonultak a helyszínre, vízsugárral megfékezték a lángokat, majd visszahűtötték, illetve az útról letolták a kocsit. A jármű utasai időben elhagyták az autót. 

Fotó: Tóth László tűzoltó százados