Tűzoltói vonulások a pünkösdi hétvégén

2024. május 21. 12:30

A pünkösdi hosszú hétvégén 37 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 24 műszaki mentést 14 hivatásos, 2 önkormányzati, illetve 6 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 10 téves jelzés és egy utólagos tűzesetről szóló bejelentés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Lehasadt egy-egy nagy fa ága Egerben, a Vallon utcában és Gyöngyösön, a Bethlen Gábor utcában és mindkét helyszínen veszélyeztette a gyalogos közlekedést. Az egri és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók létráról motoros láncfűrésszel a veszélyes faágakat eltávolították.

Összeütközött két személyautó Egerben a Szvorényi utcában. A műszaki mentést az egri hivatásos tűzoltók végezték.

Vasárnapi események:

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Hatvan közelében, az 56-os és 57-es kilométerszelvény közötti szakaszon. A hatvani hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, melynek során áramtalanították a gépkocsit.

Árokba csúszott egy személyautó a 24-es számú főút 9 km-es szelvényében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.

Hétfői események:

Jelzett a szén-monoxid érzékelő Tarnamérán egy Boconádi utcai családi házban. A hevesi hivatásos tűzoltók a helyszínen méréseket végeztek, a műszerek adatai megerősítették a veszélyes gáz jelenlétét, ezért a tűzoltók a vezetékes gázt elzárták, majd a szolgáltató szakembereit is a helyszínre kérték.

Darazsak fészkeltek egy társasházi lakás szellőzőjébe Egerben, a Pápay Sámuel utcában. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei védőfelszerelésben, egy létráról, kéziszerszámok segítségével a darázsfészket eltávolították.

A pünkösdhétfő délutáni heves esőzés következtében 15 esetben kérték a tűzoltók segítségét Heves vármegyében. Egerszóláton kettészakadt egy nagy fűzfa, mely rádőlt egy autóra, amely alá beszorult egy kutya. A mintegy 20 méteres lehasadt faág a villanyvezetéket is veszélyeztette. Az egri hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kézi erővel számolták fel a veszélyes helyzetet. Egerben és Ostoroson több helyen is a kidőlt fák, letörött nagyméretű faágak eltávolítását, a pincékbe befolyt és ott felgyülemlett víz kiszivattyúzását végezték az egri hivatásos és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntes tűzoltói. Sirok-Kőkútpuszta és Tarnaszentmária között az úttestre dőlt két nagy fa. A balesetveszélyes helyzetet a pétervásárai hivatásos tűzoltók számolták fel.

 

Fotó: Egri HTP