Égett a határ, autó ütközött kistehergépkocsival szerdán

2024. március 07. 12:23

Szerdán 10 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 3 műszaki mentést 7 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Nagy mennyiségű víz gyűlt össze több pincében reggel Egerben, a Kisvölgy utcában. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval távolították el a vizet, a helyszínre a vízmű szakemberei is kivonultak. 

Összeütközött egy személyautó és egy utánfutót vontató kistehergépkocsi délelőtt az M3-as autópálya 115-ös kilométerénél, Füzesabony közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a személygépkocsit, majd biztosították a helyszínt. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

Zöldhulladék égett tegnap Füzesabonyban, a Vörösmarty Mihály utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Autóban rekedt egy gyermek délután Eger Foglár György utcájában. A város hivatásos tűzoltói a jármű hátsó ablakát betörték, majd a gyermeket kiszabadították a kocsiból. 

Kora este háromszáz négyzetméteren száraz növényzet, három négyzetméteren pedig hulladék égett Egerben az Árnyékszala utcában. A város hivatásos tűzoltói vízzel oltották el a tüzet. 

Este öt hektáron égett száraz fű Nagyvisnyó határában. A bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók terepjáróval közelítettek meg a tüzet, majd kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a lángokat. 

Teljes terjedelmében égett egy autó este a Zsámbok és Dány közötti út szélén. A hatvani hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg.

Száz négyzetméteren égett a határ Egerbakta külterületén éjszaka. Az egri hivatásos tűzoltók vízzel fékezték meg a tüzet.

Fotó: Szilvásváradi ÖTE