Négy tűzeset és egy műszaki mentés csütörtökön

2024. február 23. 10:58

Csütörtökön 6 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 1 műszaki mentést 5 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Kigyulladt a kamra ajtaja délután egy családi házban Tiszanánán, a Vágóhíg úton. Az ajtó a közelben lévő kazánból kipattanó szikra miatt kaphatott lángra. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg.

Délután a hatvani hivatásos tűzoltók a 3-as számú főút 53-as kilométerénél kis területen égő száraz növényzet tüzét oltották el.

Egy lakatlan ház melléképülete égett kora este Erk településen, az Árpád úton. A mintegy hatvan négyzetméteres épület tetőszerkezetére a mögötte lévő nádasról terjedt át a tűz. A helyszínre kiérkezett hevesi hivatásos és jászárokszállási önkormányzati tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg. 

Egy nagy méretű fa dőlt az útra délután Jászágó és Jászárokszállás között. A gyöngyösi hivatásos és jászárokszállási önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel szüntették meg a forgalmi akadályt, személyi sérülés nem történt.

Pincében égett hulladék este Egerben a Felvégi utcában. A város hivatásos tűzoltó légzésvédelmet alkalmazva, kötélbiztosítással, vízsugárral oltották el a tüzet, az eset során senki nem sérült meg.