Tüzet oltottak, vizet távolítottak el, a vészjelző is jelzett csütörtökön

2023. december 15. 10:57

Csütörtökön 7 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 6 műszaki mentést 5 hivatásos és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

Tűz ütött ki egy két lakrészből álló épületben tegnap kora reggel Gyöngyösön, az Erdélyi téren. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt egy gázpalackot kivittek az épületből, a tűzoltóegységek két vízsugárral oltották el a tüzet. A lángok egy négy négyzetméteres helyiségre terjedtek ki, az eset során senki nem sérült meg.

Délelőtt telefonvezetékre szakadt egy nagy méretű faág Egerbakta Szalóki utcájában. Az ág a gépjárműforgalmat és a gyalogosokat is veszélyeztette. Az egri hivatásos tűzoltók létrás gépjármű, motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a faágat. 

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit délután Hatvanban, egy Nádasdy Tamás utcai lakáshoz. Az egység méréseket végzett és kimutatta a mérgező gázt az ingatlan levegőjében. A gázszolgáltató szakemberei ideiglenesen kizártak a hálózatból egy meghibásodott gázkészüléket, a jelzésnek köszönhetően senki nem szenvedett mérgezést.

Délután árokba hajtott, majd onnan visszacsapódott az úttestre egy személyautó a 31-es főúton, Heves és Tenk között. A műszaki mentést végző hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a közútkezelő segítségével az útról eltávolították a járművet. A kocsiban annak vezetője utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Tegnap a gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy gyöngyöspatai családi ház pincéjében, a gyöngyöshalászi önkéntes tűzoltók pedig településükön, egy ház környezetében és egy telephelyen összegyűlt csapadékvizet távolítottak el szivattyúkkal, megelőzve a további károkat.