Műszaki mentéseknél avatkoztak be a hétvégén

2023. november 13. 13:39

A hétvégén 15 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 9 műszaki mentést 10 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Egy autó motorterében keletkezett tűz hajnalban Parádon, a Kossuth Lajos úton. A tűz a garázsra, a közelben lévő fatárolóra, illetve kis mértékben a szomszédos épület tetőszerkezetére is átterjedt. Az ingatlan tulajdonosa a tűz oltását porral oltó készülékekkel megkezdte, a helyi önkéntes és az egri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg. 

Délelőtt jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy turai házban, a Bocskai István utcában. A hatvani hivatásos tűzoltók mérőműszeres mérésékkel is kimutatták a mérgező gázt egy hibásan működő gázbojler környezetében. Az egység a gázszolgáltató szakembereit is értesítette, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Délután az egri hivatásos tűzoltók Bátor határában egy útra dőlt fa balesetveszélyes részeit távolították el. 

A telepített szén-monoxid-érzékelő délután egy hatvani társasházban jelzett, a Hatvanas utcában. A város hivatásos tűzoltóinak mérései is kimutatták a gázt, a gázszolgáltatónak egy hibásan működő vízmelegítőt ki kellett zárnia a rendszerből. Az eset során a lakók nem szenvedtek mérgezést. 

Szivárgott a gáz este Verpeléten az Akácfa úton, egy családi házban. Az egri hivatásos tűzoltók átszellőztették az épületet, biztosították a helyszínt, a szivárgást a gázszolgáltató szakemberei szüntetették meg.

Vasárnapi események:

Hajnalban egy nyolc méteres fa az útra dőlt és a forgalmat akadályozta Ostoros térségében. Az egri hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt. Még a hajnali órákban az egri hivatásos tűzoltók Eger és Szarvaskő között is eltávolítottak az útról egy veszélyes fát. 

Összeütközött két személyautó, az egyikbe egy harmadik is belecsúszott a 24-es főúton, Parádsasvár közelében délelőtt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd biztosították a helyszínt. A járművekben összesen hatan utaztak, a balesetben senki nem sérült meg. 

Délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók Zsámbok Bajza Lenke terénél, egy vezetékre dőlt fát távolítottak el. 

Megdőlt egy ház fala Pétervásárán a Táncsics úton délelőtt. A helyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói a veszélyesen lógó falrészeket kéziszerszámokkal eltávolították, majd a területet kordonszalaggal elzárták az emberek elől. 

Fotó: Gyöngyösi HTP