Hét tűzoltói vonulás volt a hétvégén

2023. augusztus 21. 12:36

Hétvégén 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 2 műszaki mentést 9 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt esemény:

Hajnalban Hevesen, az Alkotmány úton egy családi házban gyulladt meg egy fotel és egy ajtó. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók a tüzet eloltották, az egység átvizsgálta és kiszellőztette az ingatlant. A tűzben senki nem sérült meg.

Vasárnapi kiemelt események:

Tűz keletkezett egy ipari csarnokban délután Lőrinciben, a Vörössápi úton. A telephelyen feldolgozott fémhulladék, tizenöt darab gumi, illetve egy targonca és környezete égett mintegy húsz négyzetméteren. A hatvani hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg. 

Délután lehulló vakolat veszélyeztette a gyalogosokat Egerben, a Dobó István téren. A város hivatásos tűzoltói a fellazult vakolatot az épületről eltávolították.

Családi ház padlásán gyulladt meg ruhanemű délután Gyöngyösoroszi Kossuth Lajos utcájában. Az ott tartózkodók vízzel eloltották a tüzet, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a házat, az eset során senki nem sérült meg. 

Egy személyautó égett teljes terjedelmében tegnap kora este Hatvanban, a Peresi úton. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották az égő autót, személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött össze Hatvan Szent Mihály utcájában este. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt, a balesetnek nem volt sérültje. 

Hulladék égett este Kömlőn, az Árpád fejedelem utcában. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet, az eset során senki nem sérült meg. 

Fotó: Dudás Gábor tű. törzszászlós - Hatvani HTP