Öt beavatkozás volt a hétvégén

2023. július 17. 13:32

A hétvégén 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 3 műszaki mentést 5 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Reggel egy fa lehasadt ága a gyalogosokra veszélyt jelentett Hatvan, Kazinczy utcájába. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel vágták le a veszélyes ágat. 

Délután egy motoros egy személyautónak ütközött Hatvanban, a Rákóczi úton. Az ütközés következtében a motorból szivárgott az üzemanyaga, a hatvani tűzoltók az üzemanyagfolyást megszüntették, a balesetnek nem volt sérültje. 

Vasárnapi események

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő délután Egerben, egy Szarvas Gábor utcai társasház lakásában. A város hivatásos tűzoltóinak műszeres mérései is kimutatták a mérgező gázt egy gázüzemű, átfolyós vízmelegítő környezetében. Az egység értesítette a gázszolgáltató szakembereit és a kéményseprőket, a jelzésnek köszönhetően senki nem szenvedett mérgezést.

Délután egy motorkerékpár égett Sirokban, a Borics Pál úton. A lángokat az ott tartózkodók eloltották, a pétervásárai hivatásos tűzoltók az átforrósodott járművet visszahűtötték. A motoros könnyű sérüléseket szenvedett. 

Este öt négyzetméteren égett száraz növényzet Gyöngyösön, a Víg utcánál. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.