Tizenhat beavatkozás történt a hétvégén

2023. július 03. 12:26

A hétvégén 18 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 10 műszaki mentést és 6 tűzesetet összesen 11 hivatásos, 3 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Hajnalban egy utánfutót vontató személyautó szalagkorlátnak ütközött az M3-as autópálya 74-es kilométerénél. A szalagkorlát átszakadt, az autó a szembejövő pályarészre áthajtott, az utánfutó az eredeti sávban maradt. A baleset következtében még öt autó összekoccant. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a szalagkorlátnak ütközött kocsit áramtalanította, a helyszínt biztosította, a jármű két utasa közül egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. 

Délelőtt egy fa dőlt az úttestre a Besenyőtelek és Poroszló közötti úton. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók távolították a forgalmat akadályozó fát.

Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei két méhész segítségével Egerben a Nagyváradi úton fára fészkelt méheket távolítottak el délelőtt.

Délben Tura Kossuth Lajos útjára riasztották a hatvani hivatásos tűzoltókat, ahol egy meghibásodott gázpalackból szivárgott a gáz. Az egység a szabadba vitte a palackot és a benne lévő gázt kiengedte belőle.

Délután kigyulladt egy személyautó Erdőtelken, a Fő utcán. A jármű motortere és a belső tere égett. Az esethez a hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Zöldhulladék kapott lángra Vámosgyörk Rákóczi Ferenc utcájában délután. Az egy köbméternyi égő növényt a jászárokszállási önkormányzati és a karácsondi önkéntes tűzoltók vízzel oltották el. 

Este hulladék égett Kerecsend határában, a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói oltották el a lángokat 

Egy szalmabála égett a 31-es út 124-es kilométerénél este. A hevesi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be a tűznél. 

Éjszaka szemét égett Kompolt Deák Ferenc utcájában, a füzesabonyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. 

Vasárnapi kiemelt események:

Hajnalban egy személyautó kereke kidurrant a kiskörei vasúti hídon. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók letolták a sínekről a járművet, a vasúti forgalomban nem volt fennakadás.

Délelőtt száz négyzetméteren hulladék égett Kömlőn a Jókai Mór utcában. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. 

Délután fa dőlt a Szilvásvárad és Bükkmogyorósd közötti útra, a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az akadályt.

Két autó ütközött Gyöngyöstarján határában délután. Mindkét jármű az árokba csapódott, vezetői a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták a kocsikat. Az egység áramtalanította az autókat, egy embert a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. 

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a tűzoltókat kora este Egerbe, egy Arany János utcai társasház egyik lakásába. Az egri hivatásos egység méréseket végzett, és egy gázüzemű vízmelegítő környezetében kimutatta a mérgező gáz magas koncentrációját. A gázszolgáltató munkatársai is helyszínre mentek, a készüléket a szolgáltatásból kizárták. A jelzésnek köszönhetően senki nem sérült meg.

Villanyoszlopnak hajtott, majd felborult egy autó este Mátraháza külterületén, a Mátraházát és Kékestetőt összekötő 24134-es út 1-es kilométerénél. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, amelynek három utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A járművet autómentő segítségével a kerekeire állították, majd elszállították.

Éjszaka egy tíz méteres fa dőlt az útra Nagyréde határában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el a forgalomra veszélyt jelentő fát. 

Fotó: Ózsvári Dániel tűzoltó őrmester