Több balesetnél és kéménytűznél avatkoztak be a tűzoltók hétfőn

2023. március 07. 13:41

Hétfőn 12 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 10 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Reggel a gyöngyösi hivatásos tűzoltók háromszáz négyzetméteren égő nádast oltottak vízzel és kézszerszámokkal. 

Letért az úttestről, majd az árokban a tetejére borult délelőtt egy személyautó az Eger és Kerecsend közötti úton. Az egri hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a kocsit. A járműben öten utaztak, a baleset könnyű sérültjét a mentők ellátták.

Összeütközött két autó délután a 25-ös főút 9-es kilométerénél, Eger közelében. Az egri hivatásos tűzoltók az egyik autót feszítővágóval megbontották, majd abból két embert kiemeltek és átadtak a mentőknek. A kocsikban összesen hárman utaztak, a baleset súlyos-életveszélyes, súlyos és könnyű sérültjeit a mentők kórházba szállították.

A délutáni órákban az egri hivatásos tűzoltók egy egri ingatlanba segítettek a mentőknek bejutni.

Letért az úttestről és az árokba, majd fának hajtott egy autó tegnap délután a Bükkszék és Egerbakta közötti úton. Az ütközés következtében a járműbe egy ember beszorult, őt az egri hivatásos tűzoltók hidraulikus vágóeszközökkel szabadították ki és a mentőkkel közösen kiemelték a gépkocsiból. Az autó vezetője súlyosan megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították.

Késő délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kis területen égő fagallyakat oltottak el puttonyfecskendő segítségével. 

Kora este az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei Sirok Liget útján egy lakás ablakának redőnytokjába költözött darazsakat távolítottak el.

Este a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Hevesen a Szüret utcában egy ingatlan udvarán égő szemét tüzét vízsugárral oltották el. 

Az éjszakai órákban a lerakódott korom miatt egy családi ház kéményében keletkezett tűz Bélapátfalván, a Május 1. úton. A város önkormányzati tűzoltói a kéményből az izzó részeket kitisztították. A kémény további használata tűzveszélyes, azt kéményseprő szakembereknek kell átnézni a tűzesetet követően. Az ingatlan rendelkezett más fűtéssel is, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: Egri HTP