Mintha riasztották volna őket, szabadnapjukon is oltottak a tűzoltók

2022. december 16. 11:42

Csütörtökön összesen 8 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 7 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Lomok gyulladtak ki egy ház egyik helyiségében délután Pétervásárán, a Szent Márton úton. A bátonyterenyei és a városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két szabadnapos tűzoltó áramtalanította az épületet és elzárta a gázt. Dulai Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert és Vincze Zsolt őrmestert mintha riasztották volna, a lángoló ingatlanra lettek figyelmesek mikor pihenőnapjukon a környéken jártak. A kivonuló tűzoltók hőkamerával egy embert találtak a házban, akit kimentettek, majd eloltották a lángokat. A munkálatokat a rendőrség és a két szabadnapos tűzoltó tovább segítette, gépjárművezetőként kezelték a tűzoltó jármű szivattyúját, biztosították a folyamatos vízellátást a tűzcsapról, létrákat helyeztek készenlétbe beavatkozó társaiknak. A tűzben senki nem sérült meg.

Két autó ütközött tegnap délután a 3-as főút 114-es kilométerénél, Kerecsend és Kápolna között. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, a közútkezelő munkatársai is a helyszínre vonultak. A balesetnek nem volt sérültje.

Délután egy személyautó az úttestet elhagyta, elütött két járdán sétáló embert, majd egy ház kerítésének csapódott Pétervására Kossut Lajos útján. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. A járműben ketten utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, a járdán elütött emberek is könnyebben sérültek.

Kora este a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, ismét városuk Szent István útjára vonultak, ahol a szén-monoxid-jelző riasztását követően mérőműszerekkel kimutatták a gyilkos gázt a levegőben. A jelzésnek köszönhetően a lakók nem szenvedtek mérgezést. 

Este az egri hivatásos tűzoltók Egerben, a Kisvölgy utcában egy csapadékvíz elvezető csatornába rekedt macskát mentettek ki.

Éjszaka egy telefonkábel szakadt le és lógott az út fölé Egerben, a Maklári úton. A kábel az úton haladó járművekre jelentett veszélyt, az egri hivatásos tűzoltók eltávolították, majd értesítették a szolgáltatót. 

 

Fotó: 1.kép Vincze Zsolt tű. őrm - 2.kép Dulai Zoltán tű. ftőrm. / saját képek