Étterem égett, tragikus baleset is történt a hétvégén

2022. május 23. 14:49

A hétvégén összesen 18 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 10 műszaki mentést összesen 8 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombat délelőtt árokba hajtott egy személyautó Markaz külterületén. A balesethez riasztott gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a mentők az autó vezetőjét könnyű sérülésekkel kórházba szállították. 

Még a délelőtti órákban egy étteremben keletkezett tűz Poroszlón, a szabadstrandnál. Az épületben tartózkodó huszonhárom ember a tűz keletkezésekor elhagyta az éttermet. A százötven négyzetméteres vendéglátó helyiség száz négyzetméteres konyhája, tetőszerkezete égett, a helyszínre a tiszafüredi, füzesabonyi, mezőkövesdi és a hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották. Húsz tűzoltó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva a tüzet, négy vízsugárral oltotta el a lángokat. Az egységek kiérkezése előtt két gázpalack felrobbant, az oltási munkálatok közben a tűzoltók további három gázpalackot kihoztak az épületből, melyeket sikeresen visszahűtöttek.

Délután a pétervásárai hivatásos tűzoltók Szúcson, az egri hivatásos tűzoltók Felsőtárkányban, illetve az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport segítségével Egerben útra dőlt és forgalmat veszélyeztető fákat és ágakat távolítottak el. 

Délután a hatvani tűzoltók Csányban egy vezetékre dőlt fát távolítottak el, majd egy Jászfényszarun történt balesetnél segítették a nagykátai, jászberényi hivatásos és a jászfényszarui önkéntes tűzoltók műszaki mentési munkálatait. A balesetnek három sérültje is volt, akiket az egységek feszítővágóval szabadítottak ki a roncsokból.

Szombaton az egri és a hevesi hivatásos tűzoltók is két-két alkalommal oltottak kis területen égő száraz növényzet és szemét tüzet. 

Szombat éjszaka egy autó elhagyta az úttestet és tetejére borult Zsámbok és Tóalmás között. A hatvani hivatásos és a tóalmási önkéntes tűzoltók a járművet kerekeire állították, majd áramtalanították. A kocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. 

Vasárnap délelőtt a gyöngyösi tűzoltók egy ellátásra szoruló ember ingatlanjába létrán bejutottak, majd az ajtót belülről kinyitva beengedték a mentőket. 

Két autó volt részese egy közlekedési balesetnek vasárnap délután a 3-as főút 86-os kilométerénél, Gyöngyös és Visonta között. A helyszínre két gépjárművel a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vonultak, az egyik autó karosszériáját megbontották és két gyermeket kiemeltek belőle. A helyszínre több mentőautó és mentőhelikopterek is érkeztek. A balesetben hárman könnyű, hárman súlyos sérüléseket szenvedtek, egy gyermek életét már nem lehetett megmenteni.

Délután a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Nagyfügeden ötszáz négyzetméteren égő, elszáradt gazt oltottak el vízzel és kéziszerszámokkal. 

Kora este a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók a településükön segítettek a mentőknek egy ingatlanba bejutni. 

Fotó: Gyöngyösi HTP - baleset a 3-as főúton