Sportértekezletet tartottak a tűzoltók

2020. február 14. 13:34

A 2019-es év sporteredményét értékelték azon az értekezleten, melyet február 14-én tartottak az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen.

A már rendhagyónak számító értekezletre meghívást kaptak a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon munkatársai, akik képviselték megyénket a katasztrófavédelem tavalyi országos pontszerző versenyein, ahol összesítettben harmadik helyen végzett igazgatóságunk a huszonkét szervezeti egység közül.

A pontszerző bajnokság öt különálló versenyből áll, ahol a katasztrófavédelem szervezeti egységeinek csapatai versenyeznek. Egyéni és csapatversenyben elért eredményeik alapján pontokat szereznek és a legtöbb pontot szerző szervezeti egység állhat a ranglista élére. Az öt verseny, amely a tavalyi év során a pontszerző verseny keretein belül került megrendezésre: úszás, terepfutás, kispályás labdarúgás, atlétika és fekvenyomás volt. Az év végén összesített pontok alapján megyénk nagyon szoros versenyben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Sportolóink ennél több, tizennyolc országos versenyen vettek részt és több mint százhúsz versenyszámban adtak számot edzettségükről és felkészültségükről. Ezen versenyek között szerepeltek még a nagy hagyománynak örvendő lépcsőfutó bajnokságok és a TFA –Legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyei is. 

A sportértekezleten közel hatvan sportember teljesítményét ismerték el, akik sporttevékenységükkel hozzájárultak megyénk sportsikereihez. A rendezvényt Plachi Péter tű. ezredes, a megyei igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg és elismerő szavakkal méltatta az atlétákat. Elmondta, hogy tisztelet illeti versenyzőinket, hiszen rengeteg sportág különböző versenyszámaiban is sikerült dobogós helyen, vagy az élmezőnyben végezniük és országos viszonylatban is ütőképes csapattal képviselték Heves megyét a tavalyi esztendőben. Ezt követően minden sportoló jutalmat és oklevelet kapott. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület dicséretben részesítette a tavalyi évben nyújtott sportteljesítményéért Istványi Nóra tű. főhadnagy kisasszonyt kiemelkedő sportszervezői és sportolói tevékenységéért. A főhadnagy kisasszonynak nagy szerepe van abban, hogy megyénk ilyen szép sikert ért el az országos bajnokságon, hiszen ő kovácsolta egységes csapattá megyénk sportolóit és motiválta őket számos első és dobogós helyezésével is.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója „2019. év sportolója” címet adományozott három kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó munkatársnak:

Bősze Balázs tű. zászlósnak,

Bódi Barbara tű. törzsőrmesternek,

Barna Lajos tű. törzsőrmesternek.

Az aktív sportélet folytatásához, a további eredményes felkészüléshez és a kollégák ehhez elengedhetetlenül szükséges motivációjának  fenntartásához a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokat és katasztrófavédelmi őrsöket kiemelkedő teljesítményük elismerése képpen különböző sportfelszerelésekkel jutalmazták.

Fotó: Rónai Róbert tű. őrnagy