Vasárnap hat műszaki mentésnél avatkoztak be a tűzoltók

2024. október 28. 10:48

A hétvégén 9 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 6 műszaki mentést összesen 5 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre. Szombaton kiemelt eseményhez vármegyénk tűzoltói nem vonultak.

Vasárnapi események 

Reggel a gyöngyösi hivatásos tűzoltók városukban a mentőknek segítettek egy ingatlanba bejutni. 

Délután a tiszanánai önkormányzati tűzoltók Tiszanánán segítettek a mentőknek, egy embert közösen szállítottak a mentőautóhoz. 

A parádi önkéntes tűzoltók kora este egy, az Ilona-völgyi vízesésnél eltévedt túrázót kerestek meg, majd terepjáró gépjárművel Parádsasvárra szállították őt. 

Két személygépkocsi ütközött össze este az M3-as sztráda 47-es kilométerénél, Hatvan térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, személyi sérülés nem történt. 

Két személyautó karambolozott este az M3-as autópálya 75-ös kilométerszelvényénél, Gyöngyöshalász közelében. Az egyik jármű egy lakókocsit vontatott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd biztosították a helyszínt. A járművekben összesen hárman utaztak, a balesetnek egy könnyű sérültje volt.  

A gyöngyösi hivatásos tűzoltók éjszaka egy szivárgó gázpalackot távolítottak el egy ingatlanból Gyöngyösorosziban, a Petőfi Sándor utcában. Az egység a palackból kiengedte a gázt, az eset során senki nem sérült meg.