Négy tűzeset és három műszaki mentés két nap alatt

2024. október 24. 10:35

Kedden és szerdán 15 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 14 hivatásos és 1 létesítményi tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 8 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Keddi események 

Hajnalban egy lakatlan épületben két négyzetméteren égett szemét Gyöngyösön a Felsőhíd utcában. A tüzet a város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el. 

Délelőtt egy lakásban egy fűtőtestből szivárgott a gáz Gyöngyösön az Aranysas utcában. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. A lakás fűtése biztosított volt. 

Gumi és hulladék kapott lángra délután Tarnaleleszen a Szabadság utcában. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt. 

Tűz keletkezett Visonta ipari külterületén este. Az üzemben az egyik blokk három szintjét érintette a tűz, a lánggal való égést a beépített oltórendszer megszüntette. Az izzó részeket elsőként a létesítményi tűzoltók kezdték oltani, majd a gyöngyösi, hatvani, hevesi és füzesabonyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett összesen nyolc vízsugárral oltották el végleg a parázsló részeket. Az eset során nem sérült meg senki. 

Szerdai események

Délután ötszáz négyzetméteren égett száraz, bozótos terület Hevesen a Lehel utcánál. A város hivatásos tűzoltó vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Letért az útról és az árokba csapódott egy személyautó délután Szentdomonkoson a Szabadság úton. A pétervásárai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt. A kocsi vezetőjét a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. 

Este a hatvani hivatásos tűzoltók a vízszolgáltató segítségével Lőrinciben a Vörösmarty Mihály utcában a csatornarendszert tisztították ki vízsugárral.