Két alkalommal jelezték a veszélyt az érzékelők hétvégén

2024. október 21. 11:54

A hétvégén 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 5 műszaki mentést 6 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események

Tűz keletkezett egy hulladékudvar telephelyén délelőtt Egerben, a Homok utcában. Műanyag ablakkeretek, ülőgarnitúrák, matracok és szivacsok égtek egy konténerben. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A raj munkáját munkagép is segítette. Az eset során senki nem sérült meg. 

Délután a pálosvörösmarti önkéntes tűzoltók két eltévedt kirándulónak segítettek az utat megtalálni a Mátrafüred-Sástó melletti erdőben.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő délután egy családi házban Egercsehi Alkotmány útján. A bélapátfalvai önkormányzati és a pétervásárai hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták a mérgező gázt egy helyiségben, ahol egy szieszta kályha működött. A tűzoltók elzárták a készüléket, az ingatlant elektromos olajradiátorral fűtötték tovább. A jelzésnek köszönhetően senki nem sérült meg. 

Megsérült egy turista délután a Parádóhuta határában lévő erdőben. A parádi önkéntes tűzoltók quaddal hozták le a sérültet az erdőből, majd átadták őt a mentőknek. 

Vasárnapi események

Hajnalban száz négyzetméteren égett száraz növényzet Adácson, az Árpád Fejedelem utcánál. A tüzet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók oltották el.

Érintőlegesen ütközött egy autóbusszal, majd a szalagkorlátnak csapódott egy személykocsi délután az M3-as autópálya 85-ös kilométernél, Karácsond térségében. A balesethez a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az autót, illetve biztosították a helyszínt. A balesetnek nem volt sérültje. 

Két négyzetméteren égett hulladék este Egerben a Verőszala utcában. A város hivatásos tűzoltó egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő éjszaka egy társasház földszinti lakásában Hatvanban, a Pázsit utcában. A város hivatásos tűzoltóinak mérőműszeres mérései is kimutatták a szén-monoxidot egy gázüzemű fűtőberendezés környezetében. A gázszolgáltató szakemberei a veszélyesen működő készüléket kizárták a rendszerből, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset során nem sérült meg senki. 

Fotó: Illusztráció