Több mint nyolcvan betegnek adtak esélyt a gyógyulásra

2024. október 10. 15:29

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából immár hagyományosan megszervezett országos véradáshoz vármegyénk két helyszínen is csatlakozott. Az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, illetve egy gyöngyösi helyszínen a vármegyei katasztrófavédelem munkatársai is megjelentek, hogy hozzájáruljanak a magyarországi vérkészlet biztosításához.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Heves vármegyei munkatársainak közreműködésével szervezett véradásra bárki eljöhetett. Szerdán az önkéntesek és a hivatásosok adományozott véréből az egészségügyi dolgozók több mint 80 embernek adnak esélyt a gyógyulásra. Az önkéntes véradók egy tűszúrással emberi életek megmentéséhez járulnak hozzá, egy véradó akár három emberi életen is segíthet.  

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját 1989 óta tartják meg, az ENSZ október 13-át jelölte ki erre. A jeles nappal arra buzdít, hogy a közösségek arra használják fel erejüket, hogy csökkentsék a katasztrófák okozta veszteségeket és felhívják a figyelmet a kockázatokkal kapcsolatos felelősségvállalásra.

Fotó: Heves VMKI