Két vándorkiállítás egyben az Egri Tűzoltó Múzeumban

2024. október 01. 14:56

Két ismeretterjesztő tárlat is országjáró körútra indult szeptember 5-én a Katasztrófavédelem Központi Múzeumából. A „Jelentős évfordulók a tűzoltóság történetében: 75 éves az intézményes tűzoltóképzés, 85 éves a Tűzoltó Zenekar - Két vándorkiállítás egyben” című kiállítás október 2-től október 20-ig látható az Egri Tűzoltó Múzeumban.

A szervezők szándéka, hogy emléket állítsanak azoknak, akik felismerték, hogy a tűzoltóképzés csak egységes, szervezett formában érheti el célját. A kiállítás másik tematikai egységében pedig azt a folyamatot lehet végig kísérni, amely a tűzoltók káreseti vagy veszélyhelyzeti kommunikációjától a zenekar életre hívásáig tartott.

A két egymástól elkülönülő, mégis összekapcsolódó anyag felöleli a magyar tűzoltóság történetének legfontosabb fejezeteit. A szövegekben elrejtett QR kódokban történelmi ínyencségeket is megosztanak az érdeklődőkkel. A Katasztrófavédelem Központi Múzeumának megújult állandó kiállítása hangsúlyosan foglalkozik mindkét szervezeti elem történetével. Mindenkit, aki érdeklődik a tűzoltóság múltja és jelene iránt, szeretettel várnak az Egri Tűzoltó Múzeumban.

Fotó: Heves VMKI