Hét beavatkozás a hétvége mérlege

2024. szeptember 23. 11:57

A hétvégén 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 1 műszaki mentést 8 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Hajnalban egy családi ház tetőszerkezete és több helyisége égett Erdőtelken, az Arany János utcában. Az ingatlan lakója el tudta hagyni az épületet, a tüzet az egri, füzesabonyi, illetve a hevesi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el. A lakót a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították. 

Délután tűz keletkezett egy kombájnban Kisköre és Tiszabura között. A helyszínen tartózkodók porral oltóval eloltották a lángokat, az izzást a tiszanánai önkormányzati tűzoltók vízsugárral szüntették meg.

Szombaton három helyszínen oltottak el vegetációs tüzeket a gyöngyösi, egri, füzesabonyi hivatásos, továbbá a verpeléti önkéntes tűzoltók. Verpelét határában összehordott fahulladékra is átterjedtek a lángok. A tűzzel érintett területek összesen 1600 négyzetméterre terjedtek ki. 

Vasárnapi kiemelt események:

Összeütközött két személyautó délelőtt Egerben, a Széchenyi István utca és a Malom utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsikat, majd biztosították a helyszínt. A baleset három könnyű sérültjét a mentők kórházba szállították.

Délután a tiszanánai önkormányzati tűzoltók 300 négyzetméteren égő szabadtéri tüzet oltottak el Tiszanána Arany János útjánál. 

Fotó: Illusztráció