Kilenc alkalommal avatkoztak be a tűzoltók csütörtökön

2024. augusztus 23. 13:01

Csütörtökön 15 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 4 műszaki mentést 9 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 6 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Munkálatok közben két ember eszméletét vesztette egy szennyvíztározó tartályban délelőtt egy telephelyen Halmajugrán, a Szabadság utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett létrák és kötelek segítségével a két bajbajutottat kiemelték a tartályból, majd átadták őket a mentőknek. 

Árokba hajtott és a tetejére borult egy kisbusz tegnap az M3-as autópálya 106-os kilométerénél, Kál térségében. A baleset következtében egy ember a járműbe szorult, őt a füzesabonyi és hevesi hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat szakembereivel közösen kiemelték a kocsiból. A tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetnek négy könnyű sérültje volt. 

Letért az útról és árokba csapódott egy személyautó délután Dormándon, a 33-as főút 6-os kilométerénél. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A helyszínre mentőket is kért az egység.

Csütörtökön a hatvani, gyöngyösi, pétervásárai hivatásos, illetve a tiszanánai önkormányzati tűzoltók öt helyszínen oltottak vegetációs tüzet, a leégett, bozótos növényzettel borított szabad területek nagysága összesen 1432 négyzetméterre terjedt ki. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei egy műszaki mentésnél segítették a tűzoltók munkáját.