Autók és méhkaptárak égtek Vécsen, két baleset is történt szerdán

2024. augusztus 22. 10:57

Szerdán 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 6 műszaki mentést 9 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Hajnalban tetejére borult egy autó Nagyfügeden az Erzsébet úton, melyet gyöngyösi hivatásos tűzoltók állítottak kerekeire, majd áramtalanították. A baleset során személyi sérülés nem történt. 

Frontálisan ütközött két személyautó tegnap a déli órákban a 3-as főút Gyöngyös és Hort közötti szakaszán, a 75-ös kilométerszelvénynél. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi az árokba sodródott és a tetejére borult. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A balesetnek két könnyű sérültje volt. 

Kigyulladt egy faszerkezetű műhely este Vécsen, a Szabadság úton. A tűz három személyautót, illetve méhkaptárokat is érintett, valamint a lángok egy másik melléképületre is átterjedtek. A gyöngyösi és füzesabonyi hivatásos tűzoltók a Heves vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több oldalról, vízsugarakkal oltották el a lángokat. Az egységek az utómunkálatok során a helyszínt hőkamerával is átvizsgálták, majd eloltották a még parázsló részeket. Az eset során senki nem sérült meg. 

Az egri hivatásos tűzoltók Egerben a Malomárok utcában, a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók a városukban, a Tópart úton távolítottak el veszélyesen lógó faágat, illetve megdőlt fát. A műszaki mentéseknél az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei két helyszínen segítették a hivatásos egységek munkáját. 

Szerdán a hevesi hivatásos tűzoltók Hevesen, az Arany János utcánál, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Adácson, a Béka útnál avatkoztak be vegetációs tűzeseteknél, a két helyszínen összesen hatszázötven négyzetmétert érintettek a lángok. 

Fotó: Pitlik Péter tűzoltó százados