A hosszú hétvége eseményei

2024. augusztus 21. 13:42

A hosszú hétvégén 29 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 10 tűzesetet és 19 műszaki mentést 32 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

Szombati események

Reggel Egerben a Csiky Sándor utcában húsz méter hosszan gázolaj folyt az úttestre, melyet a város hivatásos tűzoltói felitatóanyaggal távolítottak el.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó délelőtt az Atkárt és Csányt összekötő 3201-es úton, a 14-es és 15-ös kilométerszelvény között. A tűz átterjedt a környező bozótosra és szárazfűre mintegy ötven négyzetméteren. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a lángokat.

Délután egy kidőlt fa akadályozta a forgalmat Átányban, a Kossuth Lajos úton. A fát a hevesi hivatásos tűzoltók távolították el az útról. 

Távközlési vezetékre hasadt le egy fa ága délután Füzesabonyban a Kisbuda utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyesen lógó ágat.

Két autó ütközött az Andornaktálya és Mezőköved közötti úton, délután. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetnek egy könnyű sérültje volt. 

Elhagyta az úttestet és egy mély árokba sodródott egy autó Gyöngyös és Visonta között. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók megtisztították a helyszínt a sűrű növényzettől, majd a jármű négy utasa ki tudott szállni a kocsiból. A mentők három könnyű sérültet szállítottak kórházba. 

Összeütközött két személyautó késő délután a 3-as főúton, az M25-ös autóút felhajtója közelében, Füzesabony térségében. A balesethez a füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. Az eset során senki nem sérült meg. 

Halálos motorbaleset történt kora este Gyöngyöspata Gárdonyi Géza utcájában. Az esetnél a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a motorkerékpárt. 

Éjszaka a vasúti sínekre sodródott egy autó Gyöngyösön a Baross Gábor utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították, majd letolták a sínekről az autót. 

Szombaton öt alkalommal oltottak vegetációs tüzeket vármegyénk tűzoltói, a leégett terület összesen fél hektárnyi volt. 

Vasárnapi események

Hajnalban egy tizenöt méter hosszú faág szakadt az útra Egerben, a Mocsáry Lajos úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt. 

A hajnali órákban árokba csapódott egy autó a 33-as számú főt 15-ös kilométerénél, Besenyőtelek határában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók egy súlyos sérültet emeltek ki az autóból, majd átadták őt a mentőknek. 

Árokba hajtott egy személyautó reggel a Hatvant és Turát összekötő, 3104-es út 28-as kilométerszelvényénél. A hatvani hivatásos tűzoltó egy embert a szélvédő megbontásával, a csomagtartón keresztül kiemeltek a gépkocsiból, majd átadták a mentőknek. Az egység áramtalanította a járművet, a balesetnek egy súlyos sérültje volt. 

Délelőtt az egri hivatásos tűzoltók Egerben a Széchenyi úton gyalogosokra veszélyt jelentő tető elemeit bontották vissza. 

Délelőtt villanyvezetékre dőlt egy fa Sástón. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Este egy bútorlapokat szállító furgon és egy személyautó karambolozott Tarnamérán a Boconádi utcában. A hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, az eset során négy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

Éjszaka egy fa dőlt az útra Nagyréde határában, melyet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók távolítottak el. 

Vasárnap két esetben kisebb területen égő szabadtéri tüzet oltottak el a tűzoltók. 

Hétfői események

Kora este kidőlt egy fa Kompolton a Fleischmann utcában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt. 

Hétfőn egy kis kiterjedésű szabadtéri tűz történt Heves vármegyében.  

Keddi események

Lesodródott az úttestről, árokba hajtott és az oldalára borult egy autó reggel a 3-as főút 85-86-os kilométere között, Visonta térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd biztosították a helyszínt. A balesetnek két sérültje volt, őket a mentők kórházba szállították. 

Délelőtt vadat gázolt, majd árokba borult egy kisbusz Markaz és Abasár között, a 2416-os út 6-os és a 7-es kilométerszelvénye közötti útszakaszon. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították a járművet. A mentők az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel, az utasát megfigyelésre kórházba szállították.

Délben egy faág szakadt le Egerben az Egészségház utcában. Az egri tűzoltók létráról fűrészekkel távolították el a veszélyes fát. 

Kedden egy szabadtéri tűz keletkezett vármegyénkben. 

Fotó: Gyöngyösi HTP