Hét tűzoltói beavatkozás volt szerdán

2024. július 25. 12:00

Szerdán 7 alkalommal avatkoztak be vármegyénk tűzoltói. A 4 tűzesetet és 3 műszaki mentést 6 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység kezelte.

Elektromos hajtású személyautó és egy sódert szállító tehergépjármű ütközött össze délelőtt Nagyfügeden, az Ady Endre úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd biztosították a helyszínt. A kocsi két utasát a mentők kórházba szállították.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó délután Tiszanánán, a Fő úton. A város önkormányzati tűzoltói két vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet és visszahűtötték a gépkocsi felforrósodott elemeit. A jármű három utasa nem sérült meg a tűzben.

Szerdán a füzesabonyi, hevesi, illetve gyöngyösi hivatásos tűzoltók avatkoztak be vegetációs tüzeknél. Átányban az Orgona úton, Nagyfügeden a Dózsa György útnál, továbbá Füzesabony határában égett elszáradt növényzet. A három helyszínen csaknem hétszáz négyzetméternyi területet érintettek a lángok. 

Lehasadt faágak két alkalommal adtak munkát a tűzoltóknak. Délután Tiszanánán a Csokonai Vitéz Mihály úton, este Gyöngyösön a Farkas Tamás utcában járda fölé lógó ágak veszélyeztették a gyalogosokat. A tiszanánai önkormányzati és gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel, gyöngyösön magasból mentőt használva szüntették meg a veszélyt. 

Fotó: Gyöngyösi HTP