Családi ház égett Hatvanban kedden

2024. július 10. 11:29

Kedden összesen 8 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet 11 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Hajnalban egy négyzetméteren füstölt szemét Tura határában egy telephelyen. A hatvani hivatásos tűzoltók a telephely erőgépének segítségével a hulladékot átforgatták, majd vízzel átnedvesítették. 

Száz négyzetméteren égett hulladék Turán, a Tüzér utcánál hajnalban. A hatvani hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Délután tizenöt négyzetméternyi területen égett elszáradt növényzet Átányban, az Egri úton. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Száz négyzetméteren égett összehordott növényi hulladék és gumi délután Nagytálya határában. Az egri hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak az esethez, majd vízsugárral oltották el a lágokat. 

Tűz ütött ki egy csaknem százötven négyzetméteres családi házban kora este Hatvanban, a Jókai utcában. Teljes terjedelmében égett az ingatlan tetőszerkezete, a lángok a nappalira és a konyhára is átterjedtek. Az épületben tartózkodó négy ember segítség nélkül el tudta hagyni a házat. A hatvani hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak az esethez, több oldalról, vízsugarakkal oltották el a tüzet. Az oltás, illetve az utómunkálatok csaknem négy órán át tartottak. A ház lakhatatlan maradt, lakói átmenetileg rokonokhoz költöztek, az eset során senki nem sérült meg.  

Kigyulladt egy hegesztő gép kora este Maklár határában, egy üzemben. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a dolgozók a tüzet eloltották. Az egység a gép környezetét hőkamerával átvizsgálta, majd átszellőztette a csarnokot. Az eset során személyi sérülés nem történt.