Hét segélyhívás érkezett hétfőn

2024. június 18. 12:31

Hétfőn összesen 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 6 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 kiérkezés előtt felszámolt káresethez is vonultak a tűzoltók.

Reggel üzemanyag szivárgott két autóból Kál-Kápolna vasútállomásánál. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók megszüntették a szivárgást, majd eltakarították a kifolyt üzemanyagot.

Sziklafalnak ütközött egy motoros délelőtt a Kékestetőre vezető úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a motort, majd biztosították a helyszínt, a motoros súlyos sérüléseket szenvedett. 

Egy fa dőlt a kerékpárútra Egerszalók határában délelőtt. Az egri hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel a veszélyes fát. 

Családi ház tetőterében keletkezett tűz tegnap délután Gyöngyösorosziban, a Móricz Zsigmond utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Az egységek egy embert létrákon keresztül kimentettek az ingatlan tetőtéri szobájából, illetve az oltás közben egy gázpalackot is kivittek az épületből. A lángok öt négyzetméternyi területen pusztítottak, a tűzben senki nem sérült meg.

Este az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei Egerben a Vécseyvölgy utcában ingatlant veszélyeztető méheket fogtak be. 

Letért az úttestről és árokba borult egy személyautó este Abasár és Markaz között, a 2416-os út 8-as kilométerszelvényénél. A kocsiba annak vezetője beszorult, őt a műszaki mentést végző gyöngyösi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből. A mentők a sérültet megfigyelésre kórházba szállították.