Tovább folytatódott a csapadékos időjárás Heves vármegyében

2024. május 24. 18:55

Pénteken vármegyénkben több helyen is ismét heves zivatarok alakultak ki. Szinte leszakadt az ég Egerben a délelőtti órákban, kora délután pedig Hatvanban és a környező teleüléseken is nagy mennyiségű csapadék hullott rövid időn belül. A nap folyamán összesen 32 olyan segélyhívás érkezett a Heves Vármegyei Katasztrófavédelem Műveletirányítási központjába, melyben az esőzés okozta károk felszámolásához kérték a tűzoltók segítségét.

Hét településen: Egerben, Andornaktályán, Hatvanban, Lőrinciben, Horton, Csányban és Ecséden kellett a pincékbe befolyt csapadékvizet szivattyúk segítségével eltávolítani. Öt településről jelezték, hogy nagy méretű fa kidőlt vagy megdőlt, faágak szakadtak le, melyek akadályozták és veszélyeztették a közlekedést vagy a gyalogos forgalmat. A beavatkozásokat az egri, gyöngyösi, hatvani és a pétervásárai hivatásos tűzoltóegységek, a horti önkéntes tűzoltó egyesület és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntes tűzoltói végezték. 

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét a csapadékvíz elvezetés fontosságára. Ajánlatos az udvarokban is kialakítani a csapadékvíz elvezető rendszert, valamint rendkívül fontos az ingatlan előtti csapadékvíz elvezető árkok tisztán tartása, kiemelt figyelemmel az átereszek átjárhatóságára.