Tűzoltói beavatkozások szerdán

2024. május 23. 10:38

Szerdán 15 segélyhívás érkezett a Heves Vármegyei Katasztrófavédelem Műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 10 műszaki mentést 18 hivatásos és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A szerda délután érkezett heves esőzés következtében 10 esetben kérték a tűzoltók segítségét Heves Vármegyében. Egerben a Szövetkezet és a Dr. Nagy János utcákban több fáról is nagyobb méretű ágak törtek le, akadályozták és veszélyeztették mind a gyalogos, mind az autós közlekedést. A Dr. Nagy János utcában az egyik faág egy járműre esett. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék Eger városában több pincébe és aknába is befolyt, valamint összegyűlt a mélyebben fekvő parkolókban. Lőrinciben, az Erőmű téren lehasadt egy 6 méteres faág, Gyöngyösön a Menház utcában egy fűzfa dőlt ki. A zivatarok okozta károk felszámolásában az egri, gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltók és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntes tűzoltói vettek részt. 

A délutáni órákban az M3-as autópálya 115-ös kilométerénél, Füzesabonynál, a Miskolc felé vezető oldalon a külső szalagkorlátnak ütközött egy személykocsi. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.