Műszaki mentések adtak munkát a hétvégén

2024. március 25. 11:25

A hétvégén 13 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 8 műszaki mentést 12 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Az út menti árokba csapódott egy autó reggel Tura térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Délelőtt a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók fél hektáron égő nádas tüzét oltották el Bélapátfalva és Szilvásvárad között.

Délután tíz hektáron égett nádas égett Mátraterenye határában. A pétervásárai, bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, továbbá az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Letért az úttestről és árokba hajtott este egy személyautó a 33-as főút 9-es és 10-es kilométere között, Besenyőtelek határában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. 

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó éjszaka az M25-ös autóút 9-es kilométerénél, Maklár térségében. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve biztosították a helyszínt, a balesetben egy gyermek könnyű sérüléseket szenvedett. 

Az úttestre dőlt és a forgalmat akadályozta egy távközlési oszlop éjszaka a Domoszló és Kisnána közötti útszakaszon. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók az oszlopot az útról eltávolították, majd értesítették a szolgáltatót.

Egy ötven centiméter átmérőjű faág szakadt az úttestre Jászszentandráson, az Aba-Novák úton, éjszaka. A hevesi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat útról.

Vasárnapi események: 

Kettéhasadt egy nyárfa töve, majd vezetékekre és kerítésre dőlt reggel Apcon, az Orgona utcában. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Letért az útról, majd villanyoszlopnak ütközött egy autó délután Halmajugrán, a Kossuth Lajos utcában. A kocsiban a vezetője utazott, aki a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az autót. Az egység áramtalanította a járművet és biztosította a helyszínt, a balesetnek egy könnyű sérültje volt. 

Kora este négy négyzetméteren égett összehordott szemét Gyöngyösön, az Adácsi utcában. A város hivatásos tűzoltó egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Kerítésnek ütközött egy személyautó Bükkszenterzsébeten, a Szabadság úton. A pétervásárai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a mentők egy ember kivizsgálásra kórházba szállítottak.