Kigyulladt egy kamion az M3-as autópályán, teherautó égett Gyöngyösön, faház lángolt Hortnál

2024. március 21. 14:31

Szerdán 11 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 7 tűzesetet és 3 műszaki mentést 11 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Kiemelt esetek: 

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Tarnaméra Árpád utcáján délelőtt. A hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a jármű vezetője nem sérült meg. 

Kigyulladt egy kisteherautó délelőtt Gyöngyösön, a 3-as főút Pesti úti szakaszán, a 80-as és a 81-es kilométer között. A műszaki cikkekkel megrakott jármű motortere és fülkéje is égett. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót, majd két gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet. A rakomány nem károsodott, a tűzben senki nem sérült meg. 

Két személyautó ütközött össze Heréd térségében délután. A hatvani hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó már áramtalanította a kocsikat, a balesetnek két könnyű sérültje volt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett délután egy ötven négyzetméteres faház az erdőben, Hort és Hatvan között. Egy gázpalack felrobbant, és a lángok átterjedtek a hétvégi házként használt épület mellett álló kisteherautóra és traktorra is. A hatvani hivatásos tűzoltók vízsugarakkal fékezték meg a lángokat, a tűzben személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt egy kamion az M3-as autópálya 69-es és 70-es kilométere közötti szakaszon, a Gyöngyös-nyugat lehajtó közelében este. A vasúti síneket szállító kamion a leállósávban volt, a gyöngyösi, hevesi és jászberényi hivatásos tűzoltók két habsugárral oltották el a tüzet, majd visszahűtötték a vas elemeket. A keletkező füst akadályozta a forgalmat, az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalát az oltási munkálatok idejére lezárták. A tűzben senki nem sérült meg. 

Gumiabroncsok égtek este Hevesen a Dankó István utcában. A város hivatásos tűzoltói fékezték meg a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg. 

Szerdán vármegyénk tűzoltói három helyszínen avatkoztak be szabadtéri tüzeknél.  Adács határában, illetve Jászszentandráson és Bélapátfalván oltottak égő, száraz növényzetet a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a legnagyobb tűzzel érintett terület kétszáz négyzetméter volt.