Tizenkét beavatkozás volt a hétvégén

2024. február 12. 12:13

A hétvégén 14 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 8 tűzesetet és 4 műszaki mentést 12 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati esetek:

Délelőtt a pétervásárai hivatásos és a bükkszéki önkéntes tűzoltók a mentőknek segítettek egy bükkszéki családi házba bejutni, melynek lakóját a mentők kórházba szállították. 

Délután az egri hivatásos tűzoltók segítettek a mentőknek egy egri ingatlanba bejutni.

Megrongáltak egy gázcsonkot egy elhagyott ház udvarán délután Kompolton, a Széchenyi utcában és emiatt szivárogott a gáz. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók tapasszal csökkentették a szivárgás mértékét, valamint áramtalanítottak két közeli ingatlant. A gázszolgáltató szakemberei a szivárgást véglegesen megszüntették, az eset során senki nem sérült meg. 

Szombaton a vármegye tűzoltói hat alkalommal vonultak szabadtéri tűzesthez. Kompolton, Ludas és Nagyfüged között, Kál, Hatvan és Gyöngyösoroszi határában gyulladt meg az elszáradt növényzet, hulladék és nádas. A tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A legnagyobb tűzzel érintett terület nyolcezer négyzetméter volt. 

Vasárnapi esetek:

Hajnalban a gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy lakóház ajtaját nyitották ki azért, hogy a mentők a lakót el tudják látni. 

Szemét égett egy ház szobájában reggel Gyöngyösön, a Felsőhid utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt. 

Hulladék égett egy családi ház udvarán este Gyöngyöspatán, a Virág úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízzel oltották el a két négyzetméternyi területre kiterjedő tüzet. Az eset során senki nem sérült meg. 

Fotó: Illusztráció