Balesethez, vegetációs tűzesetekhez is vonultak a tűzoltók

2024. február 08. 11:12

Szerdán 8 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 2 műszaki mentést 7 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Délután Atkár, Rákóczi Ferenc útján egy hidroglóbusz lemezei meglazultak, veszélyeztették az arra közlekedőket. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a vízmű szakembereivel közösen, létrás gépjárművet használva a veszélyes lemezdarabokat eltávolították. 

Összeütközött egy személyautó és egy terepjáró délután Gyöngyösön, a Lehel utca és a Szabadság utca kereszteződésénél. A baleset következtében az egyik gépjármű az árokba borult. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A gépjárművekben összesen ketten utaztak, a személykocsi vezetőjét a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Vármegyénk tűzoltói szerdán négy alkalommal vonultak szabadtéren keletkezett tűzesetekhez. Tarnabodon, Kompolton, illetve Hatvan és Szentdomonkos határában gyulladt meg az elszáradt növényzet. A hevesi, hatvani, füzesabonyi és pétervásárai hivatásos tűzoltók önkéntesek segítségével vízzel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A legnagyobb tűzzel érintett terület egy hektár volt, Hatvan térségében egy gyümölcsösben csaptak fel a lángok, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Fotó: Gyöngyösi HTP