Szabadtéri és gépjárműtüzet oltottak, liftben rekedt embereken segítettek a hétvégén

2024. január 29. 10:30

A hétvégén 12 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 5 műszaki mentést 7 hivatásos és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Több oszlopról is leszakadt a távközlési vezeték délelőtt Turán, a Vácszentlászlói úton. A hatvani hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó vezetékeket az út mellé fektették, majd értesítették a szolgáltatót. 

Egy törött gázcsonkból szivárgott a gáz délután Átány Ötvöstábornok útján, egy ingatlan udvarán. A hevesi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szüntették meg a szivárgást, a gázszolgáltató szakemberei a gázcsonkot elszorították. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.   

Délután az úttestre dőlt egy fa a 33-as főút 15 kilométerénél. A mezőtárkányi önkéntes és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók távolították el a forgalmat akadályozó fát, személyi sérülés nem történt. 

A vonat oldalának ütközött egy ember kora este a Kál és Füzesabony közötti vasútvonalon, a nyílt pályán. A szerelvény a baleset miatt nem tudott tovább menni. A rajta utazó mintegy százhúsz embernek a füzesabonyi hivatásos tűzoltók segítettek átszállni az értük küldött mentesítő vonatra. A társhatóságok munkáját az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei is segítették. Az eset során senki nem sérült meg.

Vasárnapi események:

Hulladék égett egy ingatlan udvarán délután Egerben a Verőszala utcában. A város hivatásos tűzoltói vízzel oltották el a lángokat. 

Több helyszínen elszáradt növényzet égett Kompolton a Deák Ferenc utcánál, délután. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Kigyulladt egy autó délután Horton, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A tüzet a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltói a hatvani hivatásos egység kiérkezése előtt porral oltó készülékekkel eloltották, az eset során senki nem sérült meg. 

Liftben rekedt három ember este Egerben, a Kocsis Bernát utcában. Az város hivatásos tűzoltói a liftet kéziszerszámokkal kinyitották és kiszabadították az embereket. Az eset során senki nem sérült meg.

Lerakódott égéstermék gyulladt meg egy családi ház kéményében éjszaka Egerbaktán, a Szalóki utcában. Az egri hivatásos tűzoltók megszüntették az égést, a kémény használatát annak felülvizsgálatáig megtiltották. A tűzoltók értesítették a kéményseprőket, a ház fűtése elektromos fűtőtesttel biztosított volt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.  

Fotó: Pálinkás Viktot tűzoltó zászlós