Kilenc műszaki mentésnél és egy tűzesetnél avatkoztak be csütörtökön

2023. december 01. 08:02

Csütörtökön 11 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 9 műszaki mentést 10 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Egy családi ház huszonöt négyzetméteres szobájában berendezési tárgyak égtek reggel Tarnazsadányban, a Szent Antal úton. A gyöngyösi és hevesi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet, az eset során az épület lakója nem sérült meg. A tűzben az épület lakhatatlanná vált. 

Kora délután egy autó villanyoszlopnak ütközött Egerben a Külsősor úton. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a balesetnek nem volt sérültje.

Elakadt két autó Egerben a Ráchegy utcában délután.  A város hivatásos tűzoltói segítettek a forgalmat akadályozó autóknak a továbbhaladásban. 

Délután egy autó az árokba csúszott és az útra lógott Noszvaj határában. A szomolyai önkéntes tűzoltók mentették ki az autót és szüntették meg az akadályt. 

Elakadt egy busz kora este Egerben a Kertész úton. A város hivatásos tűzoltói segítettek a busznak folytatni útját. 

Vármegyénk tűzoltó öt alkalommal vonultak kidőlt és veszélyesen megdőlt fák miatt éjszaka. A Tura és Zsámbok, Egerbakta és Bátor, Zsámbok és Tóalmás közötti utakon, Egerben a Bródy Sándor úton, illetve Erdőtelken az Érsor utca és Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében lógó ágak, útra dőlt fák akadályozták a forgalmat, veszélyeztették a gyalogosokat, parkoló autókat. A tűzoltók motoros láncfűrészekkel avatkoztak be és távolították el a fákat.