Volt kéménytűz és a csendes gyilkos is szivárgott kedden

2023. november 29. 12:14

Kedden 7 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 3 műszaki mentést 8 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Hulladék égett öt négyzetméteren Bélapátfalván a Pünkösdvölgy-tanyánál hajnalban. A város önkormányzati tűzoltói oltották el a lángokat, melyek a közelben lévő szalmabálákra nem terjedtek át. 

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy csaknem ötven négyzetméter alapterületű épület hajnalban Halmajugrán, a Kossuth Lajos úton. A tűz egy közelben parkoló autót is érintett. A gyöngyösi és hevesi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Az ingatlan öt lakója a tűz keletkezésekor elhagyta az épületet, ők átmenetileg rokonokhoz költöztek.

Kályha kéményében lerakódott korom égett délelőtt Hevesen egy Básthy utcai családi házban. A hő miatt a tetőszerkezet gerendái is lángra kaptak. A város hivatásos tűzoltóinak meg kellett bontaniuk a tetőt, hogy a tüzet megfékezzék. Az ingatlanban volt más fűtési mód, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Árokba hajtott egy személyautó délelőtt Besenyőtelken, a Fő úton. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd biztosították a helyszínt. A baleset során az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Szivárgott a gáz egy családi ház gázórájánál délután Szilvásváradon, az Egri úton. A gázszolgáltató a szivárgást megszüntette, a szakemberek kiérkezéséig a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt. 

Szén-monoxid-érzékelő jelzésére vonultak a hatvani hivatásos tűzoltók Zagyvaszántó Arany János útjára tegnap este. A tűzoltók műszeres mérései is emelkedett szén-monoxid szintet jeleztek a ház gázkazánjának környezetében. Az egység értesítette a gázszolgáltatót, az ingatlan lakói klíma berendezéssel tovább tudták fűteni lakhelyüket. Az eset során mérgezés nem történt. 

Fotó: Gyöngyösi HTP