A garázsról a lakóházakra is átterjedt a tűz kedden

2023. november 08. 12:14

Kedden 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 3 műszaki mentést 9 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Felborult a körforgalomban egy csomagokat szállító teherautó hajnalban a 3-as főút 98-as kilométerénél, Ludas térségében. A helyszínre a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik dugólétra segítségével behatoltak a járműbe, és kihozták annak sofőrjét. Az egység áramtalanította a teherautót, majd biztosította a helyszínt. A balesetben senki nem sérült meg.

Összeütközött két személyautó kora délután Füzesabonynál, a 33-as főút 4-es kilométerszelvényénél. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd az egyik, forgalmi akadályt képző kocsit az útról letolták. Az autókban csak a vezetőjük utazott, mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Kigyulladt egy családi házhoz tartozó garázs délután Lőrincin, az Árpád utcában. A negyven négyzetméteres épületben több járművet és műszaki cikkeket tároltak. A tűz a két szomszédos lakóépületre is átterjedt, amelyek lakhatatlanná váltak. A hatvani hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat, a munkálatok közben a házból két gázpalackot is kivittek, amelyeket nem ért hőhatás. Az eset során senki nem sérült meg, négy embernek azonban átmenetileg rokonokhoz kellett költözni.

Este növényi hulladék égett három négyzetméteren Heves Dankó István utcájában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Három személyautó karambolozott este az M3-as autópálya 59-es kilométerénél, Hatvan térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetnek egy könnyű sérültje volt. 

A lerakódott kormos réteg gyulladt meg egy családi ház kéményében éjszaka Füzesabonyban, a Szentkorona úton. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a kémény faláról az izzó réteget lekotorták, majd értesítették a kéményseprőket. Az ingatlan rendelkezett másik fűtéssel, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Fotó: Széplaki Zoltán tűzoltó hadnagy