Tűzoltói beavatkozások csütörtökön

2023. szeptember 15. 11:36

Csütörtökön 6 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 3 műszaki mentést 11 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Tűz ütött ki egy horgászfelszereléseket és egy akkumulátort szállító kis méretű utánfutón, Hatvan közelében. A sofőr le tudott jutni az M3-as autópálya Salgótarján felé vezető lehajtójáról a 21-es főútra, ahol leakasztotta a lángoló utánfutót. A hatvani hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet és a világításra használt akkumulátor még izzó celláit lehűtötték. 

Kisnánáról érkezett bejelentés, miszerint a Kossuth Lajos utcában szivárog egy gázpalack. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a gázpalackot kivitték az udvarra és elzárták, ezáltal a szivárgás megszűnt.

Összeütközött két személygépkocsi Eger közelében, a 24-es főút Egerbakta felé vezető szakaszán. Az egyik jármű árokba került. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították az árokban álló autót. A balesetben nem sérült meg senki.

Összeütközött két személyautó a 25-ös főút 29-es kilométerénél, Szarvaskő közelében. Az egri hivatásos és a bélapátfalvai önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben 3 ember megsérült.