Tűzoltói beavatkozások kedden

2023. szeptember 13. 11:05

Kedden 16 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 9 tűzesetet és 4 műszaki mentést 22 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A száraz, meleg időjárási körülmények között gyakoribbak a szabadtéri tűzesetek, kedden 8 esetben riasztották vármegyénk tűzoltóit szabadtéren keletkezett tűzhöz.

Tarnazsadányban a Kossuth Lajos úton, 2000 négyzetméteren égett a száraz fű és nádas. A hevesi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat

Jászszentandrás külterületén, 3 hektáron égett szárazfű, bozót, vágástéri hulladék, a tűz borókás területre is átterjedt és a villamos vezetéket is veszélyeztette. A jászberényi és a hevesi hivatásos, valamint a jászszentandrási önkéntes tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Domoszlón néhány száz négyzetméteren égett a száraz fű, melyet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók oltottak el.

Tarnabodon a Hatház utcában egy hektáron kapott lángra a száraz gaz, bozótos. Az erős szélben a tűz gyorsan terjedt, lakóházakat is veszélyeztetett. A füzesabonyi, a gyöngyösi és a hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották a tűzhöz, az egységek két órán át három vízsugárral és kéziszerszámokkal küzdöttek, míg sikerült a tüzet eloltaniuk.

Közel egy hektárnyi területen égett a száraz fű, bozótos, erdő aljnövényzete Kál külterületén is. Az egri hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Égett a venyige egy szőlőültetvényen Verpelét határában kedd délután. A tűz átterjedt a szomszédos akácerdő aljnövényzetére is, melyet az egri, a pétervásárai és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékeztek meg.  A mintegy 4 hektárra kiterjedő tűz oltását segítette egy munkagép is, mellyel körbetárcsázták a területet, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Gyöngyössolymos külterületén néhány száz négyzetméteren égett a száraz fű, bozótos, a tüzet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el.

Elütött egy embert egy vonat Hatvanban, a Balassi Bálint úti vasúti átjárónál kedd éjszaka. A szerelvényen, amely a baleset miatt nem tudott továbbmenni, mintegy negyven ember utazott. Ők a város hivatásos tűzoltóinak segítségével átszálltak egy másik vonatra.

Villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Egerben, a Sas úton. Az oszlop kidőlt, a villanyvezeték elszakad. A műszaki mentés során az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a forgalmi akadályt megszüntették. A baleset következtében a környéken a hiba elhárításáig az áramszolgáltatás szünetelt. 

Fotó: Sándor Ferenc tű. törm. Füzesabonyi KvŐ, Hegyi Ádám, tű. őrm. Egri HTP