Tűzoltói beavatkozások a hétvégén

2023. szeptember 11. 12:03

Hétvégén 14 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 5 műszaki mentést 19 hivatásos, 1 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Uszodaépület külső szigetelése égett néhány négyzetméteren Hatvanban, a Hajós Alfréd utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet, majd megbontották a szigetelést és a lemezborítást is, hogy megbizonyosodjanak, arról, hogy a tűz nem terjedt tovább. .A munkálatok idejére az épületet kiürítették, ötvennyolc embernek kellett elhagyni az uszodát. 

Nádas és száraz fű égett mintegy 500 négyzetméteren Hevesen, a Csokonai Vitéz Mihály utcában. A tüzet a város hivatásos tűzoltói 2 vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. 

Méhraj telepedett meg egy diófán Egerben, a Régi Cifrakapu úton. A méheket az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei védőfelszerelésben befogták, majd a lépet eltávolították a fáról.

Vasárnapi kiemelt események:

Négy, bajba jutott kirándulónak segítettek a siroki várnál a pétervásárai hivatásos tűzoltók és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport egyik, Sirokon lakó tagja. A négy ember lement a vár aljába, de a hatméteres mélységből se visszafelé, se lefelé nem tudtak tovább menni a sziklák miatt. A tűzoltók beülő segítségével kimentették mind a négy kirándulót.

Összehordott nyesedék égett Tura külterületén az út mentén, melyet a hatvani hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltottak el.

Száraz fű, gaz égett 100 négyzetméteren Átányban, az Ötvöstábornok úton. A hevesi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Összeütközött két személyautó a Füzesabonyt és Mezőtárkányt összekötő, 33101 jelzésű úton. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben két-két ember utazott. Az egyik személyautó kigyulladt, a tüzet egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tűzoltók. A balesetben négy ember sérült meg.

Egy elhagyott autó és a környezetében száraz fű égett Besenyőtelek és Kömlő között. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók 1 vízsugárral oltották el a tüzet.

Fotó: Sas István tű. zls.