Tragikus balesetnél, szabadtéri tűzesteknél avatkoztak be a tűzoltók

2023. szeptember 04. 12:01

Hétvégén 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 4 tűzesetet és 2 műszaki mentést 9 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Délelőtt egy korábbi tűzeset miatt füstölt egy tábla műanyag tartója az út szélén Csány és Atkár között. A hatvani hivatásos tűzoltók vízzel oltották el a tüzet. 

Száz négyzetméternyi száraz növényzet égett délelőtt Dormándon, a Honvéd útnál. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Délután nyolcszáz négyzetméteren égett gazos terület és egy szalmabála Hevesen, a Cseplye utcában. A város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak ez esethez, majd vízsugarakkal oltották el a lángokat.

Este száraz fű és fadarabok égtek a Kerekharaszt és Heréd közötti út mellett. A száz négyzetméterre kiterjedt tüzet a hatvani hivatásos tűzoltók oltották el. 

Vasárnapi kiemelt események:

Halálos vonatgázolás történt délelőtt Poroszló térségében. Az eset miatt a szerelvény nem tudott továbbmenni, a tiszafüredi hivatásos tűzoltók csaknem ötven utasnak segítettek átszállni a mentesítő vonatra. 

Hét személyautó ütközött délután az M3-as autópálya 72-es kilométerénél, Atkár közelében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. Az autókban összesen tizenheten utaztak, egy utas olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni, egy ember súlyos, négy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. 

Fotó: Gyöngyösi HTP