Balesetek és tűzesetek a hétvégén

2023. augusztus 28. 11:38

Hétvégén 12 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 5 műszaki mentést 15 hivatásos és 3 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre

Szombati kiemelt esemény:

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán a 93-as kilométerszelvényében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben nem sérült meg senki.

Vágástéri hulladékot égettek néhány négyzetméteren Kálban, a Kinizsi Pál utcában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

A hatvani hivatásos tűzoltók egy beteg szállításában segítették a mentőket Hatvanban, a Hatvanas utcában.

Két személygépkocsi ütközött össze Kiskörén, a Széchenyi István utcában. A műszaki mentés során a tiszanánai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a forgalmi akadályt megszüntették. A baleset során nem sérült meg senki.

Összeütközött három személyautó Besenyőteleken, a Fő úton. A balesethez a füzesabonyi és a hevesi hivatásos tűzoltóegységeket riasztották. Az egyik járműbe két ember beszorult, ezért a tűzoltók az összetört járművet áramtalanították, majd feszítővágó berendezés segítségével a roncsból kiszabadították a sérülteket és átadták őket a mentőknek. Ezt követően pedig a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben 4 ember megsérült, 1 pedig elhalálozott.

Gaz és szemét égett Kömlő Árpád fejedelem útján. A száz négyzetméterre kiterjedő tüzet a tiszanánai önkormányzati tűzoltók vízsugárral oltották el. 

Erdő aljnövényzete égett Makláron, az Ifjúsági utcában. A mintegy kétszáz négyzetméterre kiterjedő tüzet a füzesabonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal hamar eloltották.

Vasárnapi kiemelt események:

Gázszivárgáshoz riasztották a tiszanánai önkormányzati tűzoltókat, mert Tiszanánán, a Kossuth Lajos utcában, munkavégzés közben megsértették a lakóingatlan bekötő gázvezetékét. A tűzoltók a gázszivárgást megszüntették, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek.

Fotó: Herpai Roland tű. c. törzszászlós