Traktor égett, feszítővágóval mentettek hétfőn

2023. július 11. 11:56

Hétfőn 6 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 3 műszaki mentést és 2 tűzesetet összesen 7 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Összeütközött egy személyautó és egy traktor délelőtt a 3204-es út 28-as kilométerénél, Boconád térségében. A hevesi hivatásos tűzoltók feszítővágóval megbontották az autót, egy embert kiemeltek a roncsból, illetve áramtalanították a járműveket. A kocsi két utasa könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították őket.

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy bálázót vontató traktor délután Hatvanban, a Zagyva-hídnál. A jármű vezetője tűzoltó készülékkel elkezdte oltani a tüzet, végül a hatvani hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűz a bálázóra nem terjedt át, az eset során senki nem sérült meg.

Kétszáz négyzetméteren égett száraz növényzet délután Lőrinciben, a Május 1 utcánál. A tüzet a hatvani hivatásos tűzoltók vízzel fékezték meg. 

Tegnap kora este a szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a tűzoltókat Egerbe, egy Cifrakapu téri lakásba. Az egri hivatásos egység műszeres mérései is kimutatták a mérgező gáz magas koncentrációját az ingatlanban. A tűzoltók kiszellőztették az érintett lakást, és átvizsgálták a felette lévő lakásokat is. Az egység értesítette a gázszolgáltató munkatársait. A lakók nem szenvedtek szén-monoxid-mérgezést.

Elektromos vezetékre szakadt egy akácfa tíz méteres ága Turán a Vácszentlászlói úton. A hatvani hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat. 

Fotó: Tóth Krisztián tűzoltó törzszászlós