Műszaki mentések a hétvégén

2023. június 19. 11:28

A hétvégén három műszaki mentésnél avatkoztak be Heves vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Egerben a Szvorényi utcában szombaton hajnalban, melynek következtében az oszlop kidőlt, az elektromos vezeték pedig megsérült. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a műszaki mentéshez, az egység a járműről eltávolította az oszlopot és áramtalanította a járművet. A balesetben nem sérült meg senki.

Lezuhant egy ember a Szarvaskői vár egyik sziklájáról vasárnap délután Az egri hivatásos tűzoltók és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakemberei gyalog közelítették meg a helyszínt. Az egységek mentőkötél és hordágy segítségével lehozták a bajbajutottat, majd átadták a mentőknek.

Túrázót mentettek Bélapátfalván, a Bélkő hegyen is tegnap. A bélapátfalvai önkormányzati és önkéntes tűzoltók közösen az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakembereivel vasárnap délután siettek egy bajba jutott ember segítségére, aki olyan helyre tévedt, ahonnan nem tudott tovább haladni, ezért kért segítséget, de szerencsére nem sérült meg. A mentőegységek több száz méter hosszú kötélpályát építettek ki, amely mentén a túrázót biztonságos helyre vitték.

Fotó: Egri HTP, Sas Ádám tű. őrnagy