Négy alkalommal avatkoztak be Gyöngyösön az eső miatt

2023. május 31. 10:18

Kedden 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 2 tűzesetet és 7 műszaki mentést összesen 10 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Három fa dőlt a vasúti sínekre délelőtt Tarnaszentmária határában. A pontos helyszínre a vasúttársaság szakemberei vonattal vitték el az egri hivatásos tűzoltókat, akik motoros láncfűrészek segítségével tették járhatóvá a síneket. 

Mintegy százötven négyzetméteren összehordott gumiabroncs és farakás, valamint az aljnövényzet égett délelőtt egy cég telephelyén Besenyőtelek és Dormánd között. A tűz átterjedt egy fa villanyoszlopra, illetve a szomszédos telephelyen három köbméteren tárolt fanyesedékre is. A hevesi hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak az esethez, majd négy vízsugárral, csaknem másfél óra alatt oltották el a lángokat. A károsodott villanyoszlop miatt az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínre vonultak, a tűzben senki nem sérült meg.

Kora délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a mentőknek egy ingatlanba segítettek bejutni.

Délután a Gyöngyös térségében lehulló, nagy mennyiségű csapadék miatt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók négyszer avatkoztak be. Városukban a Kossuth Lajos és a Püspöki utcában raktárakba folyt be az esővíz, a Dózsa György és a Gyümölcsös utcában pedig a lakóházak pincéjében felgyülemlett víz az ingatlanokat veszélyeztette. A tűzoltók szivattyúkkal távolították el az esővizet.

Átszakította a szalagkorlátot, majd árokba borult egy gépkocsi délután az Egert és Egerszalókot összekötő úton. A baleset következtében kigyulladt a jármű, amelynek vezetőjét az egri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók kiemeltek a kocsiból. Az egység egy vízsugárral eloltotta a lángokat, a mentők a baleset sérültjét kórházba szállították.

Este az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei és méhésze Eger, Arany János utcájában egy óvoda udvarán megtelepedett méhrajt fogott be és telepített át biztonságos helyre. 

Fotó: Hegyi Ádám tűzoltó őrmester