Beavatkozások a hosszú hétvégén

2023. május 30. 12:56

A hosszú hétvégén 18 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 8 műszaki mentést összesen 13 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Kora reggel az egri hivatásos tűzoltók egy útra dőlt fát távolítottak el Felsőtárkány és Répáshuta között.

Fafödém izzott egy egri panzióban, a Galagonyás utcában, reggel. Az izzást a mennyezeti elektromos fűtőtest okozhatta. Az épületben tíz ember tartózkodott, ők elhagyták a helyszínt. Az egri hivatásos tűzoltók megbontották a gerenda környezetét, majd az izzást megszüntették. Az eset során senki nem sérült meg.

Patakba zuhant egy személyautó Sarudnál, a 3213-as út 18-as kilométerénél, délelőtt. A jármű vezetője egy vadgázolást akart elkerülni, ezért tért le az útról. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést, az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. 

Délelőtt a szén-monoxid-érzékelő jelezett Egerben a Szarvas Gábor utcában, egy lakás átfolyós vízmelegítőjének környezetében. A gyilkos gázt az egri hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták. A gázszolgáltatónak a veszély miatt a készüléket ki kellett zárnia a rendszerből, a jelzésnek köszönhetően személyi sérülés nem történt. 

Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyösön a Kálvária utcához vonultak, ahol egy sérült gázcsőből szivárgott a gáz. Az egység a területet száz méteres körben lezárta, a gázcsonkot elszorította, majd a gázszolgáltató kiérkezéséig biztosította a helyszínt. 

Este az egri hivatásos tűzoltók a mentőknek segítettek egy lakásba bejutni. 

Vasárnapi kiemelt események:

Délután kigyulladt egy személyautó Füzesabonyban, a Gárdonyi Géza utcában. A jármű motortere és az első ülése égett, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Az egység a füzesabonyi önkéntes tűzoltókkal együtt eloltotta a lángokat.

Este a hatvani hivatásos tűzoltók Apc és Rózsaszentmárton között kis területen égő vegetációs tüzet oltottak el. 

Hétfői kiemelt események:

Délelőtt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók segítettek a mentőknek egy ingatlanba bejutni. 

Letért az úttestről és az árokban felborult egy kisbusz délelőtt az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, Szihalom külterületén. A mezőkövesdi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók az autóból egy embert feszítővágóval, egy másikat pedig a bokrok közül motoros láncfűrésszel szabadítottak ki, őket átadták a mentőknek, valamint áramtalanították a járművet. A kisbuszban öten utaztak, egyikük életét vesztette a balesetben.

Délben a hatvani, kora délután pedig a füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók kis területen égő szárazfű tüzet oltottak el. 

Egy személyautó ráfutott az előtte haladó személygépkocsira délután az M3-as autópálya 88-as kilométernél, Nagyfüged térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították.

Fotó: Herpai Roland tűzoltó törzszászlós