Hétvégén több volt a műszaki mentés mint a tűzeset

2023. május 22. 13:34

A hétvégén 13 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 2 tűzesetet és 7 műszaki mentést összesen 9 hivatásos és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Reggel Gyöngyösön a Kassai úton egy fa az útra dőlve akadályozta a forgalmat, a város hivatásos tűzoltói szüntették meg az akadályt.

Délelőtt az egri hivatásos tűzoltók emelőkosaras gépjárművükkel a mentőknek segítettek egy ingatlanba bejutni.

Családi ház pincéjének támfala omladozni kezdett Istenmezején a Béke úton délelőtt. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak a helyszínre, a leomló darabok miatt károsodott autót biztonságos helyre mozgatták, a veszélyes részt pedig körbekerítették. Az eset során senki nem sérült meg. 

Délben a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Kisnánán a Sport utcában egy útra dőlt fát távolítottak el motoros láncfűrész segítségével. 

Délután a Bükkfa-kútnál balesetet szenvedett túrázót a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók hordágyba rögzítve, nehéz terepviszonyok között vitték el a mentőautóig. 

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a tűzoltókat délután Egerben, a Pozsonyi utcába. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek egy társasház egyik lakásának fürdőszobájában, ahol kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató munkatársai ideiglenesen kizárták a nyílt égésterű kazánt a hálózatból. A jelzésnek köszönhetően senki nem szenvedett mérgezést az ingatlanban.  

Délután az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai Eger Liszt Ferenc utcájánál fára telepedett méheket távolítottak el. 

Este egy hatvani lakos zöldhulladékot égetett az udvarán. A város hivatásos tűzoltói felhívták a figyelmét, arra, hogy az önkormányzati rendelet aznapra nem engedélyezte a zöldhulladék égetést, így a lakónak el kellett oltani a tüzet.

Vasárnapi kiemelt események:

Egy ötven négyzetméteres, állatok tartására szolgáló, főépülettel egybeépített melléképület tetőszerkezete, valamint az ott tárolt szalma égett délelőtt Egerben, az Alvégi utcában. A tűz öt négyzetméternyi területre terjedt ki, a város hivatásos tűzoltói a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg és állatok sem pusztultak el.

Fotó: Smuczer László tű. törzszászlós