Jelzett az érzékelő, frontális ütközés történt kedden

2023. május 03. 12:01

Kedden 6 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 4 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Frontálisan ütközött egy furgon és egy kamion tegnap délben Hatvan külterületén, a Gesztenye fasoron. A hatvani hivatásos tűzoltók feszítővágóval megbontották a furgont, majd a mentőkkel közösen egy embert kiemeltek a járműből. A baleset súlyos sérültjét mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Kora délután jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban Hatvan Kertész utcájában. A város hivatásos tűzoltóinak mérései is kimutatták a gyilkos gázt egy gázkazán környezetében. A jelzésnek köszönhetően mérgezés nem történt, a kazánt szakemberrel meg kell javíttatni, hogy az biztonságosan működjön. A ház fűtését a lakók hősugárzókkal tudták biztosítani. 

Délután harminc négyzetméternyi területen kapott lángra elszáradt növényzet Hatvan Kisfaludy utcájánál. A hatvani hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Kigyulladt egy autó motortere este Egerben a Kőlyuktető-dűlőn. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor lángolás már nem volt, az egység egy vízsugárral visszahűtötte az autót, az eset során senki nem sérült meg.

Fotó: Dévai Balázs tű. százados - Hatvani HTP